top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Palestijn rijdt met gestolen auto door veiligheid barrière Ben Gurion Airport


Schermopname video Twitter


Een illegaal in Israël verblijvende Palestijn, 17, afkomstig uit Ramallah, werd zaterdagnacht gearresteerd nadat hij met een in Holon gestolen voertuig had gecrasht door de ingang van Ben Gurion Airport, wat bewakers ertoe aanzette het vuur te openen als reactie, zei de Israëlische politie in een verklaring.


De bestuurder in kwestie was illegaal in Israël en reed met hoge snelheid richting de poorten van het vliegveld, terwijl beveiligingspersoneel probeerde te reageren met wegblokkades en geweervuur ​​om hem tegen te houden.


De politie en bewakers van de luchthaven arresteerden later de verdachte, 17, een inwoner van de stad Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. De politie zei dat hij illegaal Israël was binnengekomen. Bij het incident vielen geen gewonden.


Volgens de politie heeft de verdachte een auto gestolen uit de centrale stad Holon. Bewakers op de luchthaven merkten de auto op toen deze naderde en ramden vervolgens door de controlepost. De beveiliging van de luchthaven reageerde door schoten te lossen en wegversperringen verder langs de toegangsweg in te stellen.


De bestuurder had "bewakers en andere weggebruikers in gevaar gebracht", zei de politie zondag in een verklaring.


De luchthaven werd volgens protocol op slot gezet gedurende de tijd dat de verdachte vrij rondliep.


Uiteindelijk werd de auto tot stilstand gebracht en werd de bestuurder aangehouden en meegenomen voor verhoor.

De bestuurder moet ergens zondagochtend voor de rechtbank verschijnen, waar de politie toestemming zal vragen om zijn hechtenis te verlengen.122 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page