israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Palestijnse leiders verwerpen Israëlisch verzoek tot gezamenlijk onderzoek naar dood journalist


Shireen Abu Akleh. Screenshot YouTube


De Palestijnse minister van Burgerzaken Hussein al-Sheikh zei donderdag in een tweet dat de Palestijnse Autoriteit het verzoek van Israël om een ​​gezamenlijk onderzoek naar de dood van de Palestijnse journalist Sheerin Abu-Akleh in Jenin heeft afgewezen.


"Israël heeft verzocht om een ​​gezamenlijk onderzoek, dat hebben we geweigerd", schreef al-Sheikh op Twitter, eraan toevoegend dat de Palestijnse Autoriteit "bevestigde dat ons onderzoek onafhankelijk zou worden afgerond." Al-Sheikh zei ook dat de autoriteit weigerde de kogel te overhandigen die de Al Jazeera-journalist doodde, aldus Haaretz.

Hij voegde daaraan toe dat " alle aanwijzingen, bewijzen en getuigen haar moord door Israëlische speciale eenheden bevestigen.”


Eerder melden Channels 12 en 13 woensdag dat beide partijen contact hadden om een ​​ballistische analyse van de kogel uit te voeren om te bepalen of ze werd gedood door Israëlisch of Palestijns geweervuur.


Channel 12 voegde daaraan toe dat de kogel in kwestie een NAVO-ronde van 5,56 × 45 mm was, die door zowel Israëlische troepen als Palestijnse terroristen wordt gebruikt voor wapens, waaronder M16- en M4-aanvalsgeweren.


Volgens de Palestijnen wees een eerste autopsie van het lichaam van Abu Akleh door Palestijnse lijkschouwers uit dat het "niet mogelijk" was om te zeggen of ze werd gedood door Israëlisch of Palestijns geweervuur.
125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws