top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Pallets van polystyreen krijgen een duurzame make-over dankzij een Israëlisch bedrijf


Foto met dank aan UBQ Materials


Het Israëlische bedrijf UBQ Materials, dat een thermoplastisch substituut maakt van huishoudelijk afval, heeft twee nieuwe samenwerkingen aangekondigd.


Voor PepsiCo, een van 's werelds grootste voedingsmiddelen- en drankenbedrijven, gaat UBQ materiaal gebruiken om klimaatvriendelijke verzendpallets te ontwikkelen.


Raphael Cyjon, Senior Director of Operations bij PepsiCo LatAm, zei tegen ISRAEL21C dat deze innovatie "ons helpt op onze reis door materialen die nieuw plastic vervangen en tegelijkertijd werken aan CO2-reductie. Bovendien vormt dit gedifferentieerde materiaal een alternatief voor de keten als geheel, vooral als het gaat om inzameling, sortering, transport en definitieve verwijdering op stortplaatsen.”


Resirene, de grootste producent van polystyreenhars in Mexico, zal met UBQ het allereerste high-impact polystyreen produceren. Het wordt naar verwachting het meest duurzame polystyreen ter wereld, met 15-32% UBQ om de koolstofemissies van producten te compenseren.


Polystyreen (zoals piepschuim) is een thermoplastische koolwaterstof die wordt gebruikt om producten te maken voor industrieën zoals voedsel en drank, gezondheidszorg, elektronica, bouw en reclame.


Het nieuwe polystyreen zal worden gebruikt in hoogwaardigere artikelen, variërend van scheermeshandvatten voor meerdere doeleinden tot bewegwijzering. Resirene is al begonnen met het proeven van het nieuwe materiaal bij klanten.


Het in Israël gevestigde UBQ Materials, zet ongesorteerd huishoudelijk en gemeentelijk afval dat bestemd is voor stortplaatsen, om in een klimaatpositieve vervanging voor plastic die zonder extra machines of materialen in standaard productieprocessen kan worden verwerkt.


“De plasticvrije beweging, inclusief overheidsvoorschriften die producten zoals rietjes voor eenmalig gebruik en plastic zakken verbieden, heeft de polystyreenmarkt ertoe aangezet zich aan te passen en te evolueren. We hebben een nieuw niveau bereikt in termen van het verminderen van de milieu-impact van ons product met UBQ binnenin”, aldus Sergio Paredes Castañeda, CEO van Resirene.


"Ons doel is om de cirkel rond het proces van productie tot afval te sluiten en een circulaire economie te creëren die de schijnbaar eindeloze ophoping van afval omvormt tot een grondstof", zegt Albert Douer, voorzitter en co-CEO van UBQ Materials.


"Deze samenwerking met Resirene stelt ons in staat om onze klimaatpositieve thermoplast in verschillende producten op te nemen, emissies te compenseren en een levensvatbare end-of-life-oplossing voor afval te bieden."


Tot de klanten van UBQ behoren onder meer de wereldwijde leverancier van retail oplossingen Mainetti; Daimler, de fabrikant van Mercedes-Benz; en Arcos Dorados , 's werelds grootste franchisenemer van McDonald's-restaurants in Latijns-Amerika.25 weergaven0 opmerkingen
bottom of page