israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Paniek in Israël over verontreinigde 'Similac Alimentum' babyvoeding


Na berichten uit Amerika dat vier babies in het ziekenhuis werden opgenomen en er een van hen is overleden na gebruik Similac Alimentum producten en er het vermoeden is van infectie, heeft de Israëlische importeur, Abbott Israel aangekondigd dat het enkele Similac Alimentum producten uit de schappen in Israël haalt. Volgens een FDA-onderzoek is er bewijs gevonden voor een bacteriële darminfectie.


Twee dagen geleden meldde de FDA dat vier baby's in het ziekenhuis waren opgenomen, en een van hen stierf, terwijl bekend werd dat ze allemaal een soortgelijke melkvervanger hadden gekregen, gemaakt door Abbott. In de lichamen van drie van de baby's was een infectie met de bacterie Kronobacter Skazaki en bij een andere baby een infectie met de bacterie Salmonella Newport. In het lichaam van de dode baby bevondt zich de bacterie Kronobacter Skazaki.


De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft een onderzoek geopend in de fabriek van Abbott. Bewijs van chronische bacteriële infectie uit monsters is tot nu toe gevonden. Een onderzoek van Abbott documenten bracht ook een milieuverontreiniging met de bacterie Kronobacter Skazaki en de vernietiging van een van de besmette producten door het bedrijf aan het licht.


De FDA riep consumenten vervolgens op om geen melkvervangers te kopen die in de Sturgis-fabriek in Michigan zijn geproduceerd. Abbott heeft zelf de terugroepactie van formules uit deze fabriek aangekondigd. Het Canadese ministerie van Volksgezondheid sloot zich aan bij de waarschuwing en kondigde ook een terugroepactie aan.


Hetzelfde is nu in Israël aangekondigd en kopers van de Similac Alimentum producten worden opgeroepen deze producten terug te brengen naar de apotheken waar ze waren gekocht.154 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws