israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

PAZ gaat in Israël snellaadnetwerk voor elektrische auto's opzetten


Foto via PAZ


PAZ Oil Company gaat een netwerk van snelle oplaadpunten voor elektrische voertuigen in Israël. De stations zullen tot 180 kilowatt kunnen leveren waardoor je binnen enkele minuten een actieradius van 100 kilometer laadt. Het netwerk zal in het tweede kwartaal van 2022 operationeel zijn.


De oplaadpunten voor EV's zullen voornamelijk worden geïnstalleerd in bestaande Paz-tankstations langs belangrijke snelwegen in Israël, maar er zullen ook onafhankelijke punten komen die gescheiden zijn van de benzinestations.


Daarnaast zal Paz ook beginnen met het installeren van oplaadpunten bij de huizen van eigenaren van EV's, mogelijk in samenwerking met zijn Pazgas eenheid die verwarmings-en kook gas verkoopt aan huizen in het hele land. De elektrische oplaadactiviteiten zullen ook enige synergie hebben met de Paz's keten van gele gemaks winkels, die in de tankstations zijn gevestigd.


Ook zal Paz een app lanceren voor slim beheer van zijn oplaadpunten voor elektrische voertuigen.


Op dit moment heeft Israël slechts ongeveer 100 snellaad stations voor elektrische voertuigen, maar dit aantal zal naar verwachting in 2022 verdubbelen, aangezien het ministerie van Nationale Infrastructuur, Energie en Watervoorraden subsidies heeft verstrekt voor nieuwe elektrische oplaadpunten ter waarde van tientallen miljoenen shekels.


Israël heeft momenteel minder dan 20.000 elektrische voertuigen, plug-ins niet meegerekend. Maar volgens schattingen van de regering zal in 2025 23% van de nieuwe auto's die in Israël worden verkocht, elektrische voertuigen zijn.40 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws