israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Pfizer's Omicron-vaccin wordt getest in Israël


Screenshot YouTube


Het Sheba Medical Center in Israël zal de eerste klinische proeflocatie buiten de Verenigde Staten zijn om Covid-19-vaccinkandidaten te bestuderen die zijn geformuleerd om te beschermen tegen de Omicron-variant van het SARS-CoV-2-coronavirus en andere zorgwekkende varianten.


De studie, gesponsord door Pfizer, zal de veiligheid, verdraagbaarheid en immunogeniciteit evalueren van een hogere dosis van het Pfizer-BioNTech Covid-19-vaccin, het onderzoek vaccin op Omicron-basis en een combinatie van beide vaccins gegeven als een vierde dosis bij volwassenen van 60 jaar en ouder.


Ongeveer 200 deelnemers zullen deelnemen aan het onderzoek. Alle deelnemers ontvingen eerder drie doses van het huidige vaccin, met de meest recente dosis ten minste vier maanden voorafgaand aan de inschrijving.


Deze deelnemers zullen deel uitmaken van het grotere, lopende serologische onderzoek in Sheba waarbij 6.000 medisch personeel betrokken is sinds de start van de wereldwijde vaccincampagne.


“Deze proef is uiterst belangrijk omdat de wereld deze varianten en misschien andere in de toekomst blijft behandelen en bestrijden. Vaccinaties zijn de enige manier om de wereldwijde pandemie van het coronavirus terug te dringen”, zegt Dr. Gili Regev-Yochay, directeur van de Infection Prevention & Control Unit van het Sheba Medical Center, tegen ISRAEL21C.


Yochay heeft een afzonderlijk onderzoek geleid naar de effecten van een vierde dosis van het originele Pfizer-vaccin.46 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws