top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Politie doet inval bij grootste misdaadfamilie van Israël "Abu Latif"


Via politiewoordvoerder


De politie arresteerde woensdag 21 leden van de misdaadorganisatie van de familie Abu Latif in het noorden van Israël. Ongeveer 700 politieagenten namen deel aan de operatie waarbij de troepen de huizen binnenvielen van leden van de "grootste misdaadorganisatie van het land" arresteerden, dit als onderdeel van een onderzoek dat belastingontduiking aan het licht bracht ter waarde van miljarden shekels en de bijnaam "The Black Billionaire" opleverde". Onder de gearresteerden was een van de vier leiders van de misdaadorganisatie.


Er werden onder meer 28 luxe auto's in beslag genomen, waaronder Lamborghini, Maybach en Mercedes, anderhalf miljoen sikkels in contanten en cheques met een totale waarde van tientallen miljoenen sikkels. Daarnaast werd beslag gelegd op meer dan 80 bankrekeningen en meer dan 50 eenheden onroerend goed.

De familie Abu Latif komt uit het dorp Rama in het noorden. Het hoofd van de organisatie, Nidal Abu Latif, wordt beschuldigd van moord en zit sinds januari vast. Drie van zijn broers, die ook aan de top van de organisatie staan, werden bij deze laatste inval niet opgepakt.


"De inval is gedaan naar aanleiding van een undercoveronderzoek door de centrale eenheid in stadsdeel Noord dat ongeveer een jaar heeft geduurd en in het kader waarvan een infrastructuur is gevormd tegen de leden van de organisatie", aldus de politie in een verklaring. Plaatsvervangend hoofd Tomer Finzi, commandant van de taskforce in de centrale eenheid van het noordelijke district, voerde het bevel over de activiteit.


Foto politiewoordvoerder


Volgens het vermoeden was de organisatie betrokken bij zaken van afpersing en afpersing van burgers en ondernemers in het noorden. De leiders van de organisatie worden verdacht van financiële misdrijven, waaronder belastingontduiking voor een bedrag van honderden miljoenen shekels en betrokkenheid bij vele gewelddadige incidenten en moord.


De naam van de "Abu Latif"-organisatie is in verband gebracht met omvangrijke criminele activiteiten in de hele noordelijke regio. De organisatie heeft zich beziggehouden met het innen van sponsorgelden, betrokkenheid bij openbare aanbestedingen, overnames van bedrijven, afpersing, talloze gewelddadige incidenten en schietpartijen en wordt ervan verdacht verband te houden met brute moorden in de afgelopen jaren.


Foto politiewoordvoerder


De commissaris van politie, Ya'akov Shabtai, prees de activiteiten van de strijdkrachten. "We identificeerden deze organisatie als de belangrijkste generator van misdaad in het noorden en markeerden haar als een doelwit", zei Shabtai. En de IRS heeft genoeg bewijs verzameld om de hogere officieren van de organisatie in staat van beschuldiging te stellen


"We blijven optreden tegen andere doelen in het hele land. Een situatie waarin criminele organisaties betrokken zijn bij zulke uitgebreide economische activiteiten, terwijl ze de lokale autoriteiten infiltreren, vormt een reële bedreiging voor de rechtsstaat", voegde hij eraan toe.

191 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page