israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Polytex uit Israël brengt zijn geautomatiseerde dispensers voor uniformen op de Spaanse markt


Automatische dispenser. Screenshot YouTube


Het Israëlische bedrijf Polytex Technologies voor werkkleding heeft zijn geautomatiseerde dispensers voor uniformen op de Spaanse markt uitgebreid.


Ziekenhuizen en zorgaanbieders in Madrid en Barcelona introduceren de Polytex-automaten voor werkkleding om Covid-gerelateerde besmetting te bestrijden, kosten te besparen en de efficiëntie te maximaliseren.


Polytex zegt dat zijn systeem bij ten minste bij één klant heeft geleid tot een vermindering van 45% van de jaarlijkse uniforme aankoopkosten.


Spanje is de vierde grootste markt van Polytex, na Israël, de Verenigde Staten en Duitsland.


Inmiddels zijn zo'n 3.000 Polytex-machines geïnstalleerd in 20 landen waaronder Noord-Amerika, Europa en Azië. Werknemers halen een kaart over de voorkant van de machine om zonder menselijke tussenkomst toegang te krijgen tot nieuwe werkkleding. Uniformen worden geleverd in verzegelde eenheden en kunnen alleen door wasserijprofessionals worden geopend voor inzameling en herbevoorrading. Het gecentraliseerde, cloud gebaseerde beheersysteem van Polytex bewaakt de omzet en voorraad.


Het systeem "stelt medisch personeel in staat sneller van vorm te veranderen, vaak vele malen per dag, zonder angst voor besmetting", vertelt Polytex CEO Yariv Matzliach aan ISRAEL21c.


De eerste Polytex handsfree scrubs-dispenser werd in 2019 geïnstalleerd in de revalidatie-eenheid van Sheba Medical Center. Sheba heeft vandaag 20 stations die meer dan 4.500 artsen, verpleegkundigen en laboratoriumtechnici bedienen.


De verkoop van Polytex in Spanje is in 2020 bijna verdubbeld doordat Covid-19 de bezorgdheid over hygiëne en netheid deed toenemen. In 2021 tekende Polytex contracten met nieuwe klanten, waaronder La Fundación Puigvert in Barcelona en Covid-19 behandelcentra in Vall d'Hebrón en Bellvitge Ziekenhuizen in Catalonië.


Naast ziekenhuizen werd een Polytex-dispenser voor werkkleding geïnstalleerd bij een dochteronderneming van H&T Presspart (een specialist in medicijnafgiftesystemen en farmaceutische componenten) in Tarragona. Verder naar het noorden in Spanje past Servicio Navarro de Salud, een overheidsinstantie die verschillende ziekenhuizen bedient, het Polytex-systeem aan. Ten slotte komt Polytex naar Laboratorios Echvarne, een diagnostisch testcentrum met faciliteiten in heel Spanje.


"Ziekenhuizen waren de eersten die onze oplossing hebben aangepast en ze blijven dit in hoog tempo doen als gevolg van de pandemie, maar we zien ook een groeiende belangstelling van andere segmenten van de gezondheidszorg in Spanje", zei Matzliach.


Tot de klanten van Polytex over de hele wereld behoren grote merken, waaronder GM, Marriott, Phillips, Sheraton en Roche.


Polytex werd in 2003 in Israël opgericht door de familie Poliner. Tomer Poliner was de CEO van het bedrijf totdat Polytex in 2019 een grote investering ontving van het private equity-fonds Fortissimo Capital. Het bedrijf is gevestigd in Hadera.

32 weergaven0 opmerkingen
 
israelnieuws