israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Porsche en Koch Industries, investeren in Israëlische 'deep-data' startup proteanTecs


Israëlische software startup proteanTecs' managementteam in Israël. Foto via proteanTecs


De Israëlische startup proteanTecs, een wereldleider in deep data-oplossingen voor geavanceerde elektronica, kondigde vandaag een verlenging van $ 50 miljoen aan voor hun Growth Equity Round , wat een versnelde marktacceptatie van systeemgezondheid en prestatiemonitoring in meerdere verticale markten aantoont.


De ronde uitbreiding werd geleid door Koch Disruptive Technologies (KDT) en werd vergezeld door strategische investeerders MediaTek en Advantest, samen met Porsche SE, de grootste aandeelhouder van Volkswagen Group, en Allied Group-dochter Champion Motors, evenals huidige investeerders. Dit brengt de totale financiering van het bedrijf op $ 150 miljoen.


Op basis van diepgaande gegevens die zijn afgeleid van Universal Chip Telemetry™ (UCT), biedt proteanTecs cloud- en edge enterprise SW-oplossingen voor het bewaken van de gezondheid en prestaties van elektronica. Het bedrijf richt zich op end-to-end behoeften van bedrijfskritieke markten en bedient enkele van de grootste en meest technologisch innovatieve bedrijven in datacenter, automotive en communicatie.


De strategische investering versterkt de groeiende behoefte aan volledige levenscycluszichtbaarheid, die alle segmenten van de elektronica-industrie omspant. Eli Groner, algemeen directeur bij KDT, merkte op: “Sinds KDT's eerste investering in proteanTecs hebben we hun voortdurende succes gezien bij het opschalen en ontwikkelen van hun technologie, en deze nieuwe investering is een bewijs van ons vertrouwen in het bedrijf. De toevoeging van toonaangevende strategische partners in meerdere verticale markten zal proteanTecs in staat stellen voorop te blijven lopen in de opwindende nieuwe wereld van realtime elektronicamonitoring.”


Een van de belangrijkste krachten achter de paradigmaverschuiving naar een integratieve benadering is de auto-industrie, die de volgende fase van zijn elektrische transformatie ingaat, gedreven door de toenemende vraag van klanten naar veiligheid en connectiviteit.


Lutz Meschke, lid van de raad van bestuur verantwoordelijk voor investeringsbeheer bij Porsche SE, zei: "Vanwege de snelle technologische vooruitgang en de steeds groter wordende eisen voor nieuwe chipgeneraties, zien we een enorm marktpotentieel voor het benutten van de technologie van proteanTecs voorspellende betrouwbaarheid, prestaties en energiebeheer. We zien duidelijke voordelen en de noodzaak van het gebruik van deze technologie in een breed scala van industrieën, waaronder de auto-industrie.”

Aangespoord door de voortgang van de digitale revolutie en gedreven door complexiteit in ontwerp en productie, transformeren geavanceerde analyses ook de manier waarop productietests worden uitgevoerd. Advantest, een toonaangevende fabrikant van automatische testapparatuur, versterkt strategisch zijn kernactiviteiten door traditionele silo's in de productlevenscyclus te integreren via cloud gebaseerde gegevens.


"We zijn verheugd om proteanTecs toe te voegen aan onze investeringsportefeuille en om hun samenwerking in het open oplossing-ecosysteem van Advantest Cloud Solutions te verwelkomen", aldus Doug Lefever, president en CEO van Advantest America. “De manier waarop we vandaag de dag met testen omgaan, is veranderd. We gaan strategisch over op een geïntegreerde methodologie, waarbij we gebruikmaken van cloud- en edge-analyses op basis van meerdere gegevensbronnen. We kijken ernaar uit om met proteanTecs samen te werken aan de volgende fase van de halfgeleidertest, waarbij we innovatieve en schaalbare manieren vinden om de toekomst van testplatforms vorm te geven.”


Veelzijdige inzet van geavanceerde elektronica is een andere belangrijke dynamische drijvende samenwerking. MediaTek, een wereldwijde leider op het gebied van halfgeleiders, genoot een voorsprong op het gebied van AI en 5G, door chipsets te leveren voor smart home, connectiviteit, IoT en wearables, ASIC en slimme mobiele apparaten.


32 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws