israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Premier Bennett : "30 miljoen sneltests zijn onderweg naar Israël"


Premier Bennett tijdens bijeenkomst coronakabinet. Foto via GPO


Aan het begin van de bijeenkomst van het coronakabinet melde premier Bennett dat er 30 miljoen sneltests onderweg zijn naar Israël. Deze sneltests zullen een belangrijke rol spelen bij het mogelijk maken van de verandering in isolatieregels binnen het onderwijssysteem.


Volgens het plan zullen kinderen regelmatig worden getest om de geïnfecteerden snel te identificeren en uitbraken op school te voorkomen. Bovendien, als ze worden blootgesteld aan een geverifieerd geval, worden ze een week lang elke dag gecontroleerd - met een PCR aan het begin en aan het einde van de periode, en met een snelle test tussendoor - en hoeven ze dat niet te doen quarantaine tenzij ze positief zijn.


Bennett zei verder dat "het erop lijkt dat we in de campagne tegen het coronavirus in dit stadium de overhand hebben. Alle indicatoren laten een geleidelijke afname van de morbiditeit zien."


"Het aantal geverifieerde gevallen neemt af. Het aantal ernstige gevallen is vanochtend aanzienlijk gedaald van ruim 700 tot ongeveer 500. Dag na dag zijn de coronavirusafdelingen van verschillende ziekenhuizen bezig met sluiten. Dit alles is zonder één dag opsluiting en zonder ingrijpende en destructieve beperkingen, aldus Bennett.


"Maar deze keer kunnen we, ondanks de algemene positieve richting, niet zelfgenoegzaam worden tegenover dit ontwijkende virus. Daarom zullen we de campagne voluit voortzetten, zelfs als we ons voorbereiden op de volgende fase", vervolgde Bennett zijn opmerkingen.


Ik zou hier willen zeggen dat ik trots ben op deze regering, dat ik deel uitmaak van zo'n goede en serieuze groep, die ondanks de complexiteit een consistente lijn in de zaak heeft geleid en sterk staat in het aangezicht van externe geluiden die proberen ons constant onder druk te zetten voor lockdowns en ingrijpende beperkingen; we zijn vastbesloten over deze kwestie.


Het idee dat ons altijd heeft geleid, is geweest welke instrumenten we het publiek kunnen geven - of het nu gaat om vaccins, grootschalige tests, precieze richtlijnen - voordat we besluiten om de openbare vrijheden, levensonderhoud, leven en economische veiligheid af te nemen.


De volgende grote missie van het coronavirus is om te zorgen voor de routine in het onderwijs en om de grootschalige quarantaines zo snel mogelijk te stoppen. Binnen twee weken willen we een situatie bereiken waarin er geen grootschalige quarantaines meer zijn. We zijn er mee bezig.


25 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws