top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett: "Het verhaal van Israël, van een natie die iets uit het niets iets heeft opgebouwd"


Premier Bennett tijdens zijn toespraak. Screenshot YouTube


Ter gelegenheid van Yom Haatzma'ut, Israël's 74ste Onafhankelijkheidsdag hield premier Naftalie Bennett een toespraak die hieronder in zijn geheel is afgedrukt en waarvan u onder het artikel de video met Engelse vertaling kunt zien.


"Het verhaal van Israël is een verhaal van hoop, een verhaal van de menselijke geest, een verhaal van overleven tegen alle verwachtingen in.


Het is een verhaal van een natie die iets uit het niets heeft opgebouwd, een verstrooid volk dat terugkeert naar ons oude thuisland.


Maar wat is het geheim van onze kracht?


Het zijn onze mensen, onze passie, onze geest van Am Yisrael .


Ongeacht de verschrikkingen waarmee we werden geconfronteerd, we verloren nooit onze hoop; Wie ons ook probeert te ontmenselijken, we hebben onze menselijkheid nooit verloren; Wie ons ook probeert te vernietigen, we zullen nooit verslagen worden. We zullen altijd zegevieren, want netzach Yisrael lo yeshaker [ I Samuel 15:29 ,]


Israël is misschien geworteld in de geschiedenis van dit land, maar onze toekomstgerichte visie heeft ons nummer één gemaakt voor start-ups per hoofd van de bevolking.


Israël mag dan voor 60% woestijn zijn, we hebben het laten bloeien en zijn wereldleider geworden op het gebied van watertechnologieën.


Israël ligt misschien in een van de moeilijkste buurten op aarde, maar dit jaar werden we uitgeroepen tot het 9e gelukkigste land op aarde.


En er is zoveel om blij over te zijn:


We hebben een bloeiende economie, een krachtig leger en een levendige democratie met de meest diverse regering in de geschiedenis van Israël: links en rechts, religieus en seculier, joden en Arabieren.


We zijn verenigd voor een doel, en dat doel is het verzekeren van een sterke toekomst voor de staat Israël.


We blijven bruggen bouwen, we blijven oplossingen bieden en we blijven bouwen aan een betere toekomst voor al onze kinderen.


De staat Israël heeft nieuw leven gegeven aan het Joodse volk, veiligheid aan alle Israëlische burgers en het vertrouwen dat onze beste dagen nog voor ons liggen.


Tegen elke Israëliër, elke Jood in de wereld en elke vriend van Israël zeg ik:


Yom Atzma'ut same'ach ! Gelukkige Onafhankelijkheidsdag!"

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page