israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Premier Bennett: "Israël heeft binnen een jaar een laser verdedigingssysteem"


Mobiel laser verdedigingssysteem. Screenshot YouTube


"Israël zal een laser verdedigingssysteem bouwen", met die woorden begon premier Bennett zijn toespraak dinsdagavond bij de 15e jaarlijkse internationale conferentie van INSS, het Institute for National Security Studies.


"Israël zal zichzelf omringen met een defensieve " lasermuur ", met nieuwe technologie voor het onderscheppen van raketten die binnen een jaar gereed moet zijn", aldus Bennett.


Hij zei dat "het systeem eerst zou worden ingezet in het zuiden, waar Israëlische steden zijn belaagd door aanvallen vanuit de Gazastrook. Uiteindelijk zal Israël worden omringd door een lasermuur die ons beschermt tegen raketten, raketten en UAV's", aldus premier Bennett.


Bennett benadrukte dat de belangrijkste bijdrage van het systeem zou zijn om de huidige realiteit te veranderen waarin Hamas goedkope raketten kan afvuren die Israël onderschept met raketten die tienduizenden dollars kosten. "Ze zullen veel geld verspillen, en wij heel weinig", zei hij.


Hij gaf ook aan dat Israël zou proberen de technologie in het buitenland te verkopen.


"Deze nieuwe generatie Israëlische luchtverdediging zal ook onze vrienden in de regio kunnen dienen", zei hij met een verwijzing naar de Emiraten waar tijdens het bezoek van president Herzog , de door Iran gesteunde Houthis vanuit Jemen een ballistische raket op afvuurden.


Het ministerie van Defensie test al enkele jaren het op laser gebaseerde verdedigingssysteem en schoot er vorig jaar een drone mee neer, zoals in onderstaande video te zien.


Het ministerie, wiens onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling de inspanningen heeft geleid om het systeem te creëren, was aanvankelijk van plan om het antiraketsysteem in 2024 in te zetten, maar het leger heeft aangedrongen op een eerdere inzet vanwege de oplopende spanningen met Iran.


181 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws