israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett: Israëlische proef toont dat 4e COVID-shot het aantal antilichamen vervijfvoudigd


Premier Bennett. Foto via GPO


De Israëlische premier Naftali Bennett zei dinsdag, verwijzend naar voorlopige bevindingen van een onderzoek door het Sheba Medical Center dat "een vierde dosis van het vaccin tegen COVID-19 een week nadat de injectie is toegediend de antistoffen vijfvoudig verhoogd.


"Een week na de vierde dosis weten we met een hogere mate van zekerheid dat de vierde dosis veilig is", zei Bennett tijdens zijn bezoek aan het Sheba Medical Center, dat een tweede boostershot geeft in een proef onder zijn personeel te midden van een landelijke toename van infecties met de Omicron variant.


"Het tweede goede nieuws is dat we weten dat we een week na toediening van een vierde dosis een vervijfvoudiging zien van het aantal antilichamen bij de gevaccineerde persoon", vertelde hij aan wachtende verslaggevers.


"Dit betekent hoogstwaarschijnlijk een significante afname van infecties en ziekenhuisopname, en ernstige symptomen", voegde Bennett eraan toe.


Afgelopen zondag keurde Israël de vierde dosis van het Pfizer-vaccin goed voor 60-plussers, nadat het eerder al was goedgekeurd voor patiënten die in geriatrische instellingen en verzorgingshuizen en voor immuun gecompromitteerde mensen wonen.105 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws