israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Premier Bennett: "komende dagen gaat een vliegtuig met 100 ton aan humanitaire hulp naar Oekraïne


Foto GPO


Bij de start van de wekelijkse kabinetsvergadering kwam premier Bennett met een paar belangrijke aankondigen, waaronder het leveren van 100 ton aan humanitaire hulp aan Oekraïne. Hieronder volgen zijn opmerkingen:


"Wij en de hele wereld zijn in beslag genomen door de moeilijke gebeurtenissen in Oekraïne. Vandaag zal de regering worden geïnformeerd over de ontwikkelingen en later op de avond zullen we een vergadering van het Veiligheidskabinet houden waar we de kwestie diepgaand zullen bespreken.


Ten eerste wil ik namens alle burgers van Israël de hoop uitspreken dat dit conflict wordt opgelost voordat de oorlog zich verder ontwikkelt en de humanitaire gevolgen veel erger zullen zijn dan we ons zelfs maar kunnen voorstellen.


We bidden voor het welzijn van de burgers van Oekraïne en hopen dat nog meer bloedvergieten wordt voorkomen. We voeren een weloverwogen en verantwoord beleid.


In de komende twee dagen zal een vliegtuig in Oekraïne aankomen met 100 ton Israëlische humanitaire uitrusting voor burgers in de gevechtszones en degenen die proberen te vertrekken. Het zal waterzuiveringskits, medische apparatuur, medicijnen, tenten, dekens, slaapzakken en extra uitrusting hebben voor burgers die tijdens het koude winterweer niet in hun huizen zijn.


Tegelijkertijd hebben het ministerie van Buitenlandse Zaken en zijn personeel de klok rond gewerkt om de Israëli's te helpen die aan de grens zijn en daar willen vertrekken en naar huis willen. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om hen te bedanken. Jullie doen heilig werk.


Zoals opgemerkt, zullen we later op de avond een uitgebreide bespreking in het Veiligheidskabinet houden over de implicaties van de situatie voor Israël: de diplomatieke en economische aspecten, de opname van immigranten, enz.


De afgelopen weken hebben we ons goed voorbereid op deze momenten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Joods Agentschap en anderen functioneren goed. Ook met betrekking tot voedselvoorraden en mogelijke economische gevolgen voor de staat Israël zijn we voorbereid.


Nogmaals, ik wil namens ons allemaal de hoop uitspreken op een terugkeer naar rust en stilte voor Oekraïne."

87 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws