israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett ontmoet IAEA-directeur-generaal Dr. Rafael Grossi tijdens een snel bezoek aan Israël


Foto Kobi Gideon / GPO


Premier Naftali Bennett heeft vrijdagmorgen een ontmoeting gehad met de directeur-generaal van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA), Dr. Rafael Grossi, die gisteravond in Israël is aangekomen en nu naar Wenen vertrekt.


Premier Bennett uitte de diepe bezorgdheid van Israël over de voortdurende vooruitgang van Iran in de richting van kernwapens, terwijl het land de internationale gemeenschap misleidde door valse informatie en leugens te gebruiken.


Premier Bennett benadrukte de dringende noodzaak om de internationale gemeenschap te mobiliseren om met alle middelen actie te ondernemen tegen Iran om te voorkomen dat Iran kernwapens zou krijgen.


De premier benadrukte ook de steun van Israël aan de IAEA die haar mandaat jegens Iran op professionele en onafhankelijke wijze uitvoert. De premier benadrukte ook hoe belangrijk het is dat de raad van bestuur van de IAEA in zijn aanstaande besluit een duidelijke en ondubbelzinnige boodschap aan Iran afgeeft.


Premier Bennett maakte duidelijk dat, hoewel Israël de voorkeur geeft aan diplomatie om Iran de mogelijkheid te ontzeggen kernwapens te ontwikkelen, het zich het recht voorbehoudt tot zelfverdediging en actie tegen Iran om zijn nucleaire programma te blokkeren mocht de internationale gemeenschap er niet in slagen om het desbetreffende tijdsbestek.

38 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws