israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett: "We zijn net voor de besmettingsstorm zoals we die in Israël niet hebben gezien"


Premier Bennett. Foto GPO


Premier Naftali Bennett verwees dinsdag naar de verspreiding van de variant Omicron in Israël en waarschuwde: "We zijn een moment voor een besmettingsstorm zoals we die in Israël niet eerder hebben gezien."


Bennett zei dit in radio-interviews die hij gaf en zei: "We zullen een zeer hoog niveau van infectie hebben, zoals we niet hebben gezien in Israël. De besmettingsstorm houdt niet op, we kunnen het niet voorkomen."


Bennett zei in het interview ook dat een grote toename van het aantal met de Omicron variant geverifieerde mensen in Israël binnenkort wordt verwacht nu de verspreiding van de Omicron variant is begonnen.


Tegelijkertijd verduidelijkte hij dat de overheid naast het doel van het behoud van de volksgezondheid ook de noodzaak heeft om de economie in stand te houden. "Ons doel is om de volksgezondheid te behouden, maar ook de economie, zoals we deden tijdens de Delta variant, met minimale schade."


De premier voegde eraan toe dat het nu bij Omicron veel moeilijker is, maar zei dat "we proberen de economische schade en de schade aan het onderwijs zoveel mogelijk te beperken".


Een lockdown sloot hij echter niet voor 100% uit. “Mijn doel vanaf het begin van de pandemie is om lockdowns zoveel mogelijk te vermijden”, zei hij, wijzend op de zware kritiek die hij kreeg te verduren omdat hij geen lockdown instelde tijdens de 4e besmettingsgolf door de Delta variant in september en oktober, toen er meer dan 10.000 nieuwe besmettingsgevallen gevallen per dag werden vastgesteld.


Bennet zei verder dat "we met Omicron niet in staat zullen zijn om significante publieke betrokkenheid te voorkomen, en dat het enige wat mogelijk is, is persoonlijke verantwoordelijkheid nemen en onszelf en ons gezin beschermen."


Hij herhaalde zijn oproep om zich te laten vaccineren: "We voorzien de burgers van Israël van de beste hulpmiddelen, en als je wordt gevaccineerd, verkleint dat de kans om ernstig ziek te worden drastisch. Als je besmet raakt, word je waarschijnlijk niet ernstig ziek en gaat het voorbij.


Binnen de regering wordt overlegd om volledig gevaccineerde personen die met een besmet persoon in aanraking zijn geweest niet meer tot quarantaine te verplichten, omdat anders honderdduizenden in quarantaine zullen zitten waardoor de economie zo goed als tot stilstand zal komen.


In de komende dagen zal hier meer duidelijkheid over zijn.115 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws