israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Naftali Bennett heeft zijn bezoek aan de VAE beëindigt en is onderweg terug naar Israël


Premier Bennett met de president van de VAE, sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Foto Kobi Gideon / GOP


Aan het begin van zijn bezoek betuigde premier Bennett zijn diepste medeleven met het overlijden van de vorige president, sjeik Khalifa Bin Zayed, en feliciteerde hij sjeik Mohammed Bin Zayed met zijn benoeming.


Premier Bennett had ongeveer twee uur een privéontmoeting met de president van de VAE, sjeik Mohammed Bin Zayed, in zijn paleis; daarna hielden ze een werklunch met deelname van hun delegaties.


De gesprekken gingen over regionale ontwikkelingen, waaronder Iran, en verdere uitbreiding van de banden tussen Israël en de Emiraten.


De twee leiders onderhouden regelmatig contact. Ze hebben elkaar de afgelopen maanden verschillende keren ontmoet, in de VAE en Egypte. De bilaterale banden zijn dienovereenkomstig gegroeid; een handelsovereenkomst – de eerste in zijn soort – werd onlangs ondertekend.


Foto Kobi Gideon / GOP


In het afgelopen jaar is de handel tussen de twee landen met honderden miljoenen dollars gegroeid en zal - dankzij de handelsovereenkomst - naar verwachting verder groeien tot ongeveer $ 3 miljard per jaar.


De leiders bespraken ook de bevordering van de regionale architectuur.


Naast de leidersvergadering werden er werkvergaderingen gehouden tussen de leden van de Israëlische delegatie en de plaatselijke adviseurs van de president.

87 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws