israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Premier Naftali Bennett ontmoet deelnemers aan Masa Israel Journey uit Oekraïne


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Naftali Bennett had dinsdag een ontmoeting met deelnemers aan Masa Israel Journey uit Oekraïne die de afgelopen maanden in Israël zijn aangekomen.


De deelnemers vertelden premier Bennett hun persoonlijke verhalen over hun families in Oekraïne en hun huidige problemen en zorgen.


In een korte toespraak zei premier Bennett: ""Ik ben blij dat jullie hier zijn. Het doel van deze ontmoeting is, vanuit mijn perspectief, dat ik van jullie wilde horen horen en leren wat er gaande is met jullie families in Oekraïne


Eerst en vooral wil ik je vertellen dat jullie hier een huis hebben. Israël is jullie thuis, voor jullie families, voor elke Jood in de wereld. Altijd. Nu en altijd. Daar is Israël om te beginnen voor opgericht.


We hebben net drie vliegtuigen gestuurd, twee zijn al geland, met enorme hoeveelheden medische hulp. Maar we zijn er om specifiek Oekraïners en Joden te helpen.


Via jullie en jullie contacten in Oekraïne is de boodschap: ten eerste zijn we bij jullie en ten tweede is Israël het huis van elke Jood."


26 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws