top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu: "Geen enkele overeenkomst met Iran zal bindend zijn voor Israël"


Foto Haim Zach / GPO


Dinsdagochtend verscheen premier Netanyahu voor de Knesset commissie Buitenlandse Zaken en Defensie en sprak daar duidelijke taal over een mogelijke overeenkomst tussen Amerika en Iran: "Geen enkele overeenkomst met Iran zal bindend zijn voor Israël, dat er alles aan zal blijven doen om zichzelf te verdedigen."


"Dit is mijn eerste verschijning voor de Knesset commissie Buitenlandse Zaken en Defensie onder de huidige regering", begon Netanyahu. Het veiligheidsbeleid en de situatie van Israël zijn het directe resultaat van de kracht van Israël. Het voortdurende beleid van mijn regeringen is om deze kracht te cultiveren: de economische kracht door een vrijemarktbeleid en technologische en militaire kracht door budgetten en middelen die de vrucht zijn van het economisch beleid.De combinatie van beide ontwikkelt diplomatieke kracht via regionale allianties en met vele andere landen, waaronder grote mogendheden."


Dit wordt natuurlijk uitgedaagd door de opkomst van de nieuwe macht in de regio, die de Arabische wereld volledig heeft vervangen in vijandigheid jegens Israël en streeft naar onze vernietiging, en dit is Iran. Meer dan 90% van onze veiligheidsproblemen komen voort uit Iran en zijn gevolmachtigden, en ons beleid is gericht op het vergroten van de cirkel van vrede, om Iran en zijn gevolmachtigden te stoppen.


Ons standpunt is duidelijk: geen enkele overeenkomst met Iran zal bindend zijn voor Israël, dat er alles aan zal blijven doen om zichzelf te verdedigen. Ons verzet tegen een terugkeer naar de oorspronkelijke overeenkomst, ik denk dat het werkt, maar er zijn nog steeds meningsverschillen en die verbergen we niet, ook over kleinere overeenkomsten. Zowel openlijk als in gesloten ruimtes verkondigen we ons beleid duidelijk.


Met de ene hand werken we om Iran een halt toe te roepen en met de andere hand werken we voortvarend aan het uitbreiden van de cirkel van vrede. Deze stellen ons voor grote uitdagingen en grote kansen."

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page