top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu: "ik ben niet van plan af te treden, Israël is onder mijn leiding sterker geworden"

Screenshot


Premier Benjamin Netanyahu zei zaterdagavond het volgende op zijn persconferentie in de  Kirya in Tel Aviv [vertaald uit het Hebreeuws]:

 

"Burgers van Israël,

 

De oorlog gaat door. Wij strijden op alle fronten. We hebben grote successen geboekt, maar we hebben ook een pijnlijke prijs betaald. Het behalen van de overwinning vergt meer tijd. Zoals de stafchef deze week zei: 'De oorlog zal nog vele maanden voortduren.'

 

Mijn beleid is duidelijk: we blijven vechten totdat de doelstellingen van de oorlog zijn bereikt, vooral de eliminatie van Hamas en de vrijlating van al onze gijzelaars. We geven niet op – zelfs niet voor een moment – ​​in onze pogingen om onze gijzelaars terug naar huis te brengen, zelfs niet op dit moment. Wij zullen ervoor zorgen dat Gaza niet langer een bedreiging voor Israël vormt, dat er geen enkel element in zal zitten dat terrorisme financiert, zijn kinderen opleidt voor terrorisme en de families van terroristen betaalt.

 

We hebben nog meer belangrijke missies: het herstellen van de veiligheid in zowel het zuiden als het noorden, het herstellen van de welvaart in de kibboetsen , moshavim en steden die zijn aangevallen, en het terugbrengen van de bewoners naar hun huizen.

 

Als premier heb ik de internationale druk afgewezen die gericht is op het stoppen van de oorlog voordat we deze doelen bereiken. Ik waardeer de Amerikaanse steun aan Israël, zoals deze vorige week tot uiting kwam in de VN-Veiligheidsraad en in de goedkeuring die gisteren werd gegeven door de Amerikaanse regering voor de levering van extra oorlogsmaterieel voor de IDF.

 

Beste burgers van Israël,

 

Ik waardeer je vastberadenheid en geduld enorm. Waar ik je ook tegenkom, hoor ik dezelfde woorden: 'Ga door; stop niet.' Ik hoor dit uit alle geledingen van de bevolking. Ik hoor het van de families van onze gevallen helden, van degenen die gewond zijn geraakt, en natuurlijk van onze dappere soldaten en commandanten die ik in het veld ontmoet, ook in Gaza. Ze vertellen me allemaal hetzelfde: 'Doorgaan tot de absolute overwinning.'

 

Om de absolute overwinning te behalen, om al onze doelen te bereiken, is meer tijd nodig. We werken non-stop met vastberadenheid en kracht. Ik zou willen benadrukken dat we dit doen terwijl we de levens van onze soldaten zoveel mogelijk beschermen. We richten krachtig vuur vanuit de lucht en over land om onze vijanden te treffen, terwijl we waken over de veiligheid van onze strijdkrachten en het welzijn van onze gijzelaars.

 

Momenteel intensiveren wij de strijd tegen Hamas. Naast de voortdurende activiteit in de noordelijke Gazastrook en parallel aan de gevechten in Khan Yunis in de zuidelijke Gazastrook, vallen onze troepen de terroristen in de centrale Gazastrook aan. Ze vechten met geweld en nieuwe methoden, boven en onder de grond. Dit is een zeer complexe strijd, maar wij hebben de overhand.

 

We hebben ruim 8.000 terroristen geëlimineerd en elke dag van de strijd elimineren we er nog veel meer. Stap voor stap vernietigen we de capaciteiten van Hamas. Hamas zal verslagen worden. Onze soldaten zullen winnen. Het volk Israël zal winnen.

 

Tegelijkertijd zijn we ook op andere fronten actief. Aan de noordgrens brengen we Hezbollah harde klappen uit. We elimineren veel terroristen en vernietigen de capaciteiten van de vijand. We hebben operationele plannen goedgekeurd voor de voortzetting van de gevechten. Als Hezbollah de oorlog uitbreidt, zal het klappen opvangen waar het niet van heeft gedroomd, en ook Iran. We zullen alle actie ondernemen totdat we de veiligheid voor de inwoners van het noorden hebben hersteld.

 

In Judea en Samaria werken we de klok rond om terroristen te arresteren, terroristen uit te schakelen en vele aanslagen te dwarsbomen. Sinds Operatie Defensive Shield heeft er in Judea en Samaria geen operatie van een dergelijke omvang plaatsgevonden. Ik wil graag achter onze kolonistenbroeders en -zusters staan, die standvastig zijn in het licht van de voortdurende terroristische dreigingen.

 

Wat de Houthi’s betreft: ik sprak met veel leiders over de noodzaak om een ​​internationale coalitie te vormen om de vrijheid van internationale navigatie in de zeestraten te waarborgen. Ik verwelkom het feit dat een dergelijke coalitie is gevormd. In ieder geval zullen we niet toestaan ​​dat deze dreiging de burgers van Israël of de Israëlische economie schaadt.

 

Wat betreft Iran: Iran leidt de as van het kwaad en de agressie tegen ons op de verschillende fronten. Deze agressie is niet alleen gericht tegen Israël, maar tegen de hele vrije wereld. We treden voortdurend en overal tegen Iran op, en ik zal niet in details treden. Tegenwoordig begrijpt iedereen dat de dreiging vanuit Iran enorm zal toenemen als Iran over kernwapens beschikt. Daarom blijft het doel waar ik al vele jaren naartoe werk, zelfs nu nog, zoals het is: absoluut alles doen om te voorkomen dat Iran kernwapens in handen krijgt.

 

Burgers van Israël,

 

We rouwen om onze gevallen helden, onze geweldige zonen en dochters, degenen die hun leven hebben gegeven om ons land te verdedigen en onze overwinning te behalen. Wij wensen onze gewonden een snel en volledig herstel. Wij zijn trots op al onze soldaten.

 

Tijdens mijn bezoek aan Gaza deze week ontmoette ik reservisten. Ze vechten al 85 dagen tegen de Hamas-terroristen. Ze hebben vrienden verloren, helden die zijn gevallen ter verdediging van het vaderland. Ze vertelden me: 'We zijn hier om niet alleen onze grenzen te verdedigen, maar ook ons ​​huis.'

 

Toen ik deze week het Sheba Medical Center bezocht, sprak ik uitvoerig met de soldaat Netanel Tekla, die herstellende is van zijn wonden. Netanel vertelde me over de gedurfde gevechten van hem en zijn vrienden op 7 oktober . De familie van Netanel maakte alijah uit Ethiopië en droomde van Zion en hier verdedigt hij Zion. Met voorbeeldige nuchterheid schakelde Netanel, nadat hij gewond was geraakt, zeven terroristen uit en redde vele levens. Wij wensen hem en al onze gewonden een volledig en snel herstel.

 

Vorige week ontmoette ik mijn diepbedroefde broeders en zusters uit de families van onze helden die in de strijd zijn gesneuveld, waaronder Rafael, de vader van stafsergeant Shai Arus uit Holon, een gevechtsmedicus van de Givati ​​Brigade die tijdens de gevechten in Gaza is gesneuveld. Rafael las me de laatste brief van zijn zoon voor, zijn ontroerende testament.

 

Shai schreef: 'Ik was blij om te doen wat ik wilde doen: levens redden en het land beschermen. Dit is iets dat ik altijd al heb willen doen, iets dat altijd een deel van mij is geweest sinds ik een klein kind was. Nu heb ik de kans gehad om dit te doen en mezelf aan het land te geven.' En dan voegt Shai eraan toe: 'Weet dat dit allemaal niet voor niets is geweest. Het hele volk van Israël zou deze traditie moeten voortzetten: het land liefhebben, omdat mensen hier niet zonder reden zijn gevallen en er mensen zijn die over ons moeten waken. Ik weet dat dit moeilijk zal zijn', schrijft Shai. 'Maar ik wil dat je doorgaat zoals je bent, doorgaat met je leven. Ik heb een gelukkig leven gehad.'

 

Aan onze helden, degenen die in de strijd zijn gevallen, degenen die gewond zijn geraakt en degenen die dag en nacht het zwaard hanteren, groet ik jullie. Jullie zijn de helden van het volk Israël, van ons land. Met zo’n geest die ons allemaal bindt, zullen we blijven vechten tot het einde – tot aan de overwinning.

 

Samen zullen we vechten en met de hulp van God zullen we samen winnen."


420 weergaven2 opmerkingen

2 комментария


R Thomasson
R Thomasson
31 дек. 2023 г.

Premier Netanyahu laat in veel opzichten herinneren aan de Irakese minister van propaganda, tijdens Saddam Hussein, Mohammed al Sahaf. https://www.youtube.com/watch?v=-Ung95ORVUY Ik bedoel daarmee de arrogantie waarin Bibi spreekt over hilarische overwinningen. “De oorlog gaat door. Wij strijden op alle fronten. (Zijn beide zoons hoeven dat niet te doen), en we hebben grote successen geboekt, maar we hebben ook een pijnlijke prijs betaald”. Hij vertelt echter niet waarom wij pijnlijke prijs nog steeds betalen. De grove strategische fouten die al de regeringen, vooral de zijne, in de laatste 20 jaar hebben begaan. De achteloze wijze waarop met de regio van Otef Aza is omgegaan; vooral in de laatste 10 dagen voor 7 oktober 2023. De burgers van deze regio hadden 10…

Лайк

p.bakker61
31 дек. 2023 г.

Our Lord bless Israel and may protect them

Лайк
bottom of page