top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Yair Lapid bezoekt Israëlische gevangenisdienst


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Op zijn verzoek heeft premier Yair Lapid dinsdag een bezoek gebracht aan de Israëlische gevangenisdienst, vergezeld door minister van Openbare Veiligheid Omer Barlev, plaatsvervangend minister van Openbare Veiligheid Yoav Segalovitz, voorzitter van de Knesset commissie Binnenlandse Zaken Merav Ben-Ari en Gevangenisdienst Commissaris Katy Perry.


Het bezoek vond plaats in de beveiligde gevangenis van Ofer. De laatste premier die de gevangenisdienst bezocht, was wijlen Shimon Peres in 1985.


Het bezoek begon met een persoonlijk kennismakingsgesprek tussen commissaris voor de gevangenisdienst Perry en de premier, en een korte briefing over de organisatie, met deelname van de hogere commandostaf.

Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Lapid had toen een ontmoeting met ongeveer 25 mannelijke en vrouwelijke dienstplichtige bewakers die in de veiligheidsgevangenissen in het hele land dienen. Ze vertelden hem over hun ervaringen in de Dienst en hun gevoelens in deze uitdagende tijd voor de Dienst, sinds de gebeurtenis in kwestie zeven jaar geleden.


Premier Lapid zei in een toespraak: "De manier om een ​​veiligheidsorganisatie te evalueren, is jezelf af te vragen wat er zou gebeuren als ze niet bestond. Als er geen verkeerspolitie was, zouden er meer ongelukken gebeuren, en als er geen verkenningseenheid van de generale staf van de IDF zou zijn, zouden er veel minder speciale operaties.


Als er geen gevangenisdienst zou zijn, zou het onmogelijk zijn om in de staat Israël te leven omdat het overspoeld zou worden met misdaad, aanslagen en terroristen. Niemand zou veilig zijn in hun huizen, en niemand zou veilig zijn buiten hun huizen. U bent de laatste verdedigingslinie voor chaos en daarin ligt het belang van deze organisatie, en daarom wilde ik hierheen komen.


Sterke organisaties, en dit is een sterke en goede organisatie, weten zichzelf openhartig te evalueren en de moeilijkste uitdagingen aan te gaan.


De staat Israël zal niet aan de kant blijven staan ​​als er bezorgdheid bestaat dat een dienstplichtige vrouwelijke bewaker in de staat Israël is verkracht of lastiggevallen door terroristen. We zullen deze organisatie echter in stand houden omdat het leven van alle Israëlische burgers afhangt van haar kracht, macht en integriteit. We zullen het onderzoeken en we zullen het weten.


In het licht van een verzoek van premier Lapid wordt de opening van een hotline voor dienstplichtige vrouwelijke bewakers vervroegd naar twee weken vanaf nu.

Minister van Overheidsdienst Barlev :"Na verwaarloosd te zijn door eerdere regeringen, ondergaat de gevangenisdienst een indrukwekkende revolutie onder leiding van commissaris Perry en dankzij het succesvolle gezamenlijke werk met het ministerie van Openbare Veiligheid. Tegenwoordig is het een innovatieve organisatie die de meest geavanceerde technologieën en mogelijkheden.De gevangenisdienst bestaat uit uitstekende mannelijke en vrouwelijke bewakers die zich inzetten voor hun missies en die een voortrekkersrol vervullen bij de veiligheid van de staat Israël. Hiervoor verdienen zij alle waardering en achting. Ik ben er zeker van dat de Gevangenisdienst des te sterker naar voren zal komen, zelfs uit de gebeurtenissen die recentelijk in de publiciteit zijn gekomen, die enkele jaren geleden hebben plaatsgevonden, en die iedereen hier met de grootste ernst beschouwt."Gevangenisdienstcommissaris Perry :"We zijn het allemaal eens over de noodzaak om dergelijke gebeurtenissen uit te roeien door een vastberaden reactie zonder tolerantie, aangezien de feiten - die nog steeds onder een spreekverbod staan ​​- duidelijk worden.Het is belangrijk voor mij om u te vertellen dat we een uitstekende staf hebben. We zijn een sterke organisatie die vooruitgang boekt in zowel de bouw als aanvullende belangrijke technologieën en veranderingen. Brig.-Gen. (bd.) Uit het rapport van Guy Hason blijkt dat dienstplichtigen optimaal worden behandeld in de gevangenisdienst. Ik ben er trots op om leiding te geven aan deze beveiligingsorganisatie. Ondanks deze rustperiode en het aantal uitdagingen waarvoor we staan, zullen we er alles aan blijven doen om onze missies en onze doelen uit te voeren."

28 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page