top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Biden feliciteert premier Lapid met de historische overeenkomst tussen Israël en Libanon


Foto via GPO


Premier Yair Lapid kreeg dinsdag eind van de dag, een telefoontje van de president van de Verenigde Staten, Joseph R. Biden, Jr. President Biden begon met het feliciteren van premier Lapid met de historische overeenkomst met Libanon over een maritieme grens, na een decennium van pogingen. President Biden zei letterlijk tegen premier Lapid: "Je schrijft geschiedenis."

De president bedankte het hele Israëlische team dat aan de gesprekken had deelgenomen en sprak zijn waardering uit voor hun vertrouwen. De leiders bespraken het belang van de overeenkomst, die de veiligheid van Israël aan de noordgrens zal waarborgen en de Israëlische en Libanese economieën zal versterken. Premier Lapid bedankte president Biden voor zijn leiderschap en voor Amerika's bemiddeling bij de maritieme onderhandelingen tussen Libanon en het Israëlische onderhandelingsteam. De minister-president sprak bijzondere waardering uit voor de Amerikaanse bemiddelaar, Amos Hochstein, voor zijn intensieve en effectieve werk.

Daarnaast bedankte premier Lapid het Amerikaanse team, National Security Advisor Jake Sullivan, en coördinator voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika bij de National Security Council, Brett McGurk. President Biden benadrukte tegenover premier Lapid zijn inzet voor de veiligheid en regionale stabiliteit van Israël. De president voegde er ook aan toe dat het vermogen van de twee leiders om samen te werken en deze overeenkomst te bereiken een bewijs is van de sterke en onbreekbare band tussen de twee leiders onderling en tussen Israël en de Verenigde Staten.

De leiders kwamen overeen in nauw en regelmatig contact te blijven.


34 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page