top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog en First Lady Michal Herzog vertrekken vandaag voor een kort bezoek aan Tsjechië


President Herzog en zijn vrouw voor vertrek naar Turkije op 9 maart jl. Foto Haim Zach /GPO


President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog vertrekken vandaag, zondag 10 juli 2022, voor een eendaags staatsbezoek aan Tsjechië op uitnodiging van de Tsjechische president Miloš Zeman.


Tijdens het bezoek zal president Herzog Praag bezoeken en diplomatieke ontmoetingen houden met de Tsjechische premier Petr Fiala, de president van de Tsjechische Senaat, de voorzitter van de Tsjechische Kamer van Afgevaardigden, regeringsfunctionarissen en leden van de Praagse Joodse gemeenschap.


Israël en de Tsjechische Republiek onderhouden nauwe en vriendschappelijke diplomatieke banden, met een meer dan honderdjarige vriendschap en historische affiniteit die tot uiting is gekomen in momenten van crisis en moeilijkheden. President Zeman, een onwankelbare aanhanger van Israël, weerspiegelt deze diepe vriendschap al vele jaren.


President Herzog en de First Lady beginnen hun bezoek aan Tsjechië op maandag 11 juli, op de Oude Joodse Begraafplaats in Praag en in de oudste synagoge van de stad, waar ze leden van de Joodse gemeenschap van Praag ontmoeten.


Ze zullen later de Praagse Burcht bezoeken, de presidentiële residentie, waar ze zullen worden ontvangen met een welkomstceremonie van de staat en de Tsjechische president en First Lady zullen ontmoeten.


Ze zullen dan een staatslunch bijwonen die wordt georganiseerd door president Zeman. Later op de dag zal president Herzog de voorzitter van de Tsjechische Kamer van Afgevaardigden, Markéta Pekarová Adamová, en de voorzitter van de Tsjechische senaat, Miloš Vystrčil, ontmoeten. President Herzog zal dan ook de Tsjechische premier Petr Fiala ontmoeten.


De president en de First Lady vertrekken later die avond terug naar Israël, okm zich voor te bereiden op het komende bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden, die komende woensdagmiddag in Israël arriveert.
54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page