israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog en zijn vrouw reikten de Israëlische prijzen voor diversiteit uit


De president en zijn vrouw met de prijswinnaars. Foto Amos Ben-Gershom (GPO)


Maandag waren president Isaac Herzog en zijn vrouw Michal Herzog, gastheer en gastvrouw van de Israeli Awards for Diversity in Advertising and Marketing. De wedstrijd erkent bedrijven voor hun werk om positieve verandering in de Israëlische samenleving te bevorderen door middel van marketingcampagnes, sociale media en communicatie binnen hun bedrijf. De CEO's van de winnende bedrijven en marketing- en reclamemanagers van de grootste bedrijven op de markt namen ook deel.


In de categorie Diversiteit in de geest van het convenant voor de vertegenwoordiging van Israëlische diversiteit in reclame ging de eerste plaats naar modeketen Delta; in de categorie van de categorie Employer Branding ging de eerste plaats naar de Aroma caféketen; in de categorie Integratie van Mensen uit het Israëlische Mozaïek ging de eerste plaats naar Procter & Gamble.


Michal Herzog ging in haar opmerkingentoespraak in op het regeringsbesluit uit 2015 dat de Government Advertising Agency verplichtte een nationale database met foto's op te zetten voor reclamecampagnes van het ministerie om de diversiteit van de Israëlische samenleving weer te geven, en zei: "Een vrouw die naar haar gezondheidskliniek gaat moet in de advertenties een vrouw zien die op haar lijkt - om meer vertrouwen te hebben in de behandeling die ze krijgt; een jong meisje moet ook vrouwelijke artsen, politieagenten en senior vrouwelijke CEO's zien om in zichzelf te geloven, dat ze kan worden wat ze wil als ze groot is.'


De First Lady sprak de winnende bedrijven toe en zei: “Jullie, de indrukwekkende bedrijven die de Israeli Awards for Diversity in Advertising and Marketing hebben gewonnen, hebben dit begrepen. U begreep dat diversiteit een troef is, geen last. U begreep de kracht van het onder de aandacht brengen van de diversiteit van Israël in verschillende media. Je begreep dat sociale verandering iets is dat kan beginnen met wat mensen zien.” Ze voegde eraan toe: “Diversiteit is een troef, hoe we het ook bekijken. Diversiteit is de grootste troef van wat het betekent om Israëli te zijn. We zouden niet zijn wie we zijn zonder de immense menselijke en intellectuele diversiteit die hier is ontstaan.”


Talma Biro, CEO van de Israeli Marketing Association: “We hebben ons tot doel gesteld de Israëlische diversiteit op elk mogelijk platform te promoten. De reclame- en marketingindustrie heeft een aanzienlijke invloed op het bewustzijn van het publiek, en we moeten er daarom naar streven om een ​​breed scala aan personages op het scherm te zien, die het weefsel van de Israëlische samenleving in haar geheel vertegenwoordigen.”


Yigal Bar On, CEO van de Israeli Advertising Association: “Reclame is altijd een krachtig instrument geweest om de publieke opinie vorm te geven. Omdat we onze sociale verantwoordelijkheid begrijpen, hebben we in de cactuscompetitie een categorie toegevoegd voor het toekennen van prijzen voor campagnes die sociale diversiteit promoten. Tot onze vreugde kreeg de kwestie nog steeds de wind in de rug van andere partners, en we zijn vastbesloten om agenda's van diversiteit, pluralisme en multiculturalisme te blijven promoten, ten voordele van de Israëlische samenleving.”


Natuurlijk werden er selfies gemaakt met de President en zijn vrouw. Foto Amos Ben-Gershom (GPO)


Momo Mahadev, CEO van Maala: “Het versterken van diversiteit is een van de grootste en belangrijkste sociale effecten op de lange termijn die elk bedrijf kan omarmen. Naast de diversiteit in werkgelegenheid, die het afgelopen jaar is verbeterd, belicht de wedstrijd een andere, essentiële laag: de bevordering van een bewustzijn van de diversiteit van de Israëlische samenleving.”


De winnaars van de Israeli Awards for Diversity in Advertising and Marketing zijn als volgt:


  • In de Integratie van Mensen uit de Israëlische Mozaïek categorie—Procter & Gamble, voor zijn campagne “Overal in het land verdient elke jongen en meisje een Oral B elektrische tandenborstel”, die een breed scala aan Israëlische gezinnen presenteert - religieuze, seculiere, Arabische en homoseksuelen - die zich bezighouden met hun dagelijkse routine van het opvoeden van kinderen;

  • In de categorie Diversiteit in de geest van het convenant voor de vertegenwoordiging van Israëlische diversiteit in reclame - de Delta-modeketen voor zijn campagne 'Iedereen in pyjama', waarin mensen met een handicap en mensen zonder handicap de pyjamalijn van Delta modelleren;

  • In de categorie Employer Branding: de Aroma-caféketen, voor zijn campagne om werknemers met een handicap in landelijke cafés in dienst te nemen.


Daarnaast kregen de volgende bedrijven eervolle vermeldingen: de Strauss Group voor het opnemen van diversiteit in haar marketing- en reclamestrategie; de AIG-groep voor diversiteit in de geest van het Convenant voor de vertegenwoordiging van Israëlische diversiteit in reclame voor zijn campagne "Story of Pride" met Assi Azar en zijn partner Albert Escolà; en Job Master voor het incorporeren van diversiteit in de geest van de Four Tribes Speech, voor de campagne "Waarom heeft Hisham Saliman geen vooruitgang geboekt in zijn carrière?"


43 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws