israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog heeft de oprichting van KKL-JNF Oekraïne bekendgemaakt


President Herzog tijdens zijn toespraak in Kiev. Foto Haim Zach (GPO)


De president van de staat Israël, Isaac Herzog, de vice-voorzitter van Keren Kayemeth LeIsrael-Jewish National Fund (KKL-JNF) en de leiders van de Joodse gemeenschappen over de hele wereld, kondigden vandaag, woensdag, tijdens een speciaal evenement in Kiev de oprichting van KKL -JNF Oekraïne aan.


KKL-JNF Oekraïne zal zich bij de vele kantoren over de hele wereld voegen en de verbinding tussen de Joden in Oekraïne en de staat Israël versterken, en daarnaast de Oekraïense regering helpen met technologie en begeleiding voor het aanleggen van bossen.


KKL-JNF, de grootste groene organisatie in Israël, heeft in de loop der jaren aanzienlijke ervaring opgebouwd in bosplanning om op lange termijn om duurzame bossen te creëren.


Nu de president van Oekraïne dit jaar een decreet heeft ondertekend dat dit jaar de beboste gebieden in het land aanzienlijk heeft vergroot en tegen 2024 een miljard bomen zullen zijn geplant, sprak de Oekraïense minister van Milieu en Natuurlijke Hulpbronnen onlangs met de voorzitter van de KKL-JNF in de hoop op samenwerking tussen de Oekraïense regering en KKL-JNF om het bevel van de president te helpen uitvoeren.


Daarnaast zal KKL-JNF Oekraïne hard werken om de verbinding, affiniteit en band tussen de Joden van Oekraïne en de staat Israël te ondersteunen, terwijl hun Joodse identiteit wordt versterkt.


Bovendien heeft KKL-JNF tijdens een andere ceremonie die vandaag op de Babi Yar Memorial Site werd gehouden, een herdenkingsboulevard herdacht en, in samenwerking met de Oekraïense regering, 80 bomen geplant ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van het gruwelijke bloedbad.


Foto KKL-JNF


Tijdens de ceremonie feliciteerde de president KKL-JNF met de hervatting van haar activiteiten in Oekraïne en zei: "Dit is een unieke afsluiting van de cirkel. Per slot van rekening begon het Odessa-comité land te kopen in Israël vóór de oprichting van de staat. In Odessa, de zaden van KKL-JNF, de zaden van het zionisme, werden gezaaid. Het welzijn van de Joodse gemeenschap, elke Joodse gemeenschap, is nauw verbonden met het welzijn van de staat Israël. Dank aan degenen die dat doen voor de gemeenschap, die zich bezighouden met openbare behoeften en moge God u zegenen met succes."


Hernan Felman, vice-voorzitter van KKL-JNF zei bij de openingsceremonie van KKL-JNF Oekraïne :"Na ongeveer 100 jaar is het kantoor van KKL-JNF in Oekraïne met grote trots weer aan het werk. Zelfs na zoveel jaren zijn de Joden in Oekraïne hun Joodse identiteit niet vergeten en herinneren ze zich het Land van Israël. Even belangrijk is dat de staat van Israël herinnert zich hen en koestert hun werk. Tegenwoordig is de Joodse gemeenschap in Oekraïne groot, levendig en belangrijk. Ik twijfel er niet aan dat de opening van het KKL-JNF-kantoor in Oekraïne het en de betrekkingen tussen de twee landen alleen maar zal versterken.


KKL-JNF reageerde onlangs op een verzoek van de Oekraïense regering om samenwerking, kennisoverdracht en technologie voor het aanleggen van bossen en het planten van miljarden bomen in heel Oekraïne, als onderdeel van een overheidsprogramma om de klimaatcrisis aan te pakken. Dit is een historisch moment dat het succes van de zionistische droom en de vriendschap tussen de landen symboliseert. "

65 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws