top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog op COP27: Israël wil de inspanningen leiden om een klimaatramp te voorkomen


President Herzog tijdens zijn toespraak. Foto Haim Zach / GPO


Tijdens zijn toespraak op de klimaatconferentie COP27 in Sharm el-Sheikh legde president Herzog de nadruk op het feit dat Israël meer dan bereid is om de inspanningen te leiden die een klimaatramp in het Midden-Oosten moeten voorkomen.


Zijn volledige toespraak volgt vertaald hieronder:


“Excellenties, dames en heren, ik ben zo zeer vereerd om me vandaag bij u te voegen, wereldleiders van over de hele wereld op COP27. Ik dank de president van de Arabische Republiek Egypte Zijne Excellentie Abdel Fattah el-Sisi en zijn regering voor het ontvangen van ons hier in het prachtige Sharm el-Sheikh. Als buurlanden hebben Israël en Egypte allebei het geluk om deze prachtige regio - het Midden-Oosten - ons thuis te noemen. Dit huis waar we allemaal van houden, is echter ook een wereldwijde hotspot voor klimaatverandering.

“Met studies die dreigende, ernstige gevolgen voor onze regio voorspellen, staat het Midden-Oosten op de rand van een catastrofe. Hier in Sharm el-Sheikh wil ik de solide toezegging van de staat Israël herhalen, zoals vorig jaar in Glasgow uitgesproken, om tegen 2050 netto nul koolstofemissies te bereiken en over te stappen van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie. Maar Israël is bereid om veel meer verantwoordelijkheid. Israël is bereid het voortouw te nemen bij de inspanningen voor regionale klimaatbestendigheid. Ik ben van plan het voortouw te nemen bij de ontwikkeling van wat ik een hernieuwbaar Midden-Oosten noem - een regionaal ecosysteem van duurzame vrede.

“Ik voorzie dat in de nabije toekomst de zonne-energie die in de woestijnen van het Midden-Oosten wordt geproduceerd, beschikbaar zal zijn voor export naar Europa, Azië en Afrika. Zo werken Israël en Griekenland al aan elektriciteitsconnectoren om groene stroom vanuit Israël naar Europa te leveren.

“Ik geloof dat het hele Midden-Oosten, alle landen in het Midden-Oosten, rijk aan zon en technologie, de mogelijkheid zullen hebben om de rest van de wereld te verbinden met een geweldige bron van hernieuwbare energie. In een regio die een versnelde woestijnvorming doormaakt, heeft Israël ook het vermogen en de knowhow om ernstige watertekorten af ​​te wenden en oplossingen te bieden voor voedselonzekerheid. We delen graag al onze expertise en praktische tools: dat is waar het in een Hernieuwbaar Midden-Oosten om draait. Ik nodig jullie allemaal uit om ons prachtige paviljoen hier op COP27 te bezoeken en enkele van deze briljante ideeën met eigen ogen te zien.

“Vrienden, deze crisis bedreigt het voortbestaan ​​van de toekomst die we voor onze kinderen wensen. Het overstijgt politiek en geografische marges - en dat moeten wij ook. Ik zeg tegen alle landen op COP27 en in het bijzonder tegen onze buren, dichtbij en ver weg: deze noodtoestand vereist dat we samenwerken. Niet morgen: vandaag. Laten we van de klimaatnoodsituatie een kans maken om twintigste-eeuwse conflicten aan te pakken en zo de broodnodige samenwerkingen van de eenentwintigste eeuw te bevorderen. Laten we vitale regionale partnerschappen gebruiken als een weg naar inclusiviteit, stabiliteit en welvaart, om dit gedeelde, hernieuwbare Midden-Oosten te vormen.

“Het Prosperity Green en Prosperity Blue-partnerschap, dat de intentie van Jordanië weerspiegelt om Israël van groene elektriciteit te voorzien, en het voornemen van Israël om Jordanië te voorzien van ontzilt water, met de directe betrokkenheid en steun van de Verenigde Staten van Amerika en de Verenigde Arabische Emiraten, is de ultieme voorbeeld van creatieve, win-win-win-partnerschappen, die zullen bijdragen aan de stabiliteit van de hele regio.

“In de geest van onze gastheren in de regio, zou ik willen onderwijzen vanuit de Koran, die ons leert om goed te zijn voor anderen, zoals Allah goed voor ons is geweest, en om niet te proberen het land te bederven. En zoals onze Heilige Bijbel zegt: 'God plaatste de mens in de Hof van Eden om het te bewerken en te verzorgen.' Laten we de wereld redden die God ons heeft gegeven, want we zijn allemaal naar Zijn beeld geschapen.

Dank u."58 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page