top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog spreekt met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky


Foto via GPO


President Isaac Herzog sprak vandaag met president Volodymyr Zelensky van Oekraïne.

Aan het begin van hun telefoongesprek wilde president Zelensky het volk van Israël kracht wensen na de terreuraanslagen van gisteren in Jeruzalem, waarbij de jonge Aryeh Shechopek,16, om het leven kwam.


President Zelensky benadrukte ook de diepe band tussen Israël en Oekraïne, die niet alleen bestaat tussen leiders maar ook tussen burgers, waaronder veel Joodse immigranten die vanuit Oekraïne naar Israël komen.

President Herzog bedankte president Zelensky voor zijn condoleances. De president voegde eraan toe dat het Israëlische publiek bezorgd is om het welzijn van het Oekraïense volk en op verschillende manieren werkt om het humanitaire leed te verlichten.

President Zelensky sprak de hoop uit op samenwerking met de volgende regering. President Herzog beschreef het proces van regeringsvorming en benadrukte de wens om de dialoog met Oekraïne over verschillende humanitaire kwesties voort te zetten, vooral met betrekking tot de naderende winter, onmiddellijk na het aantreden van de volgende regering.

De twee leiders kwamen overeen contact te houden.

94 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page