top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Idriss Deby Into van Tsaad kondigt opening ambassade in Israël aan en heeft boom gepland


Foto Kobi Gideon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu heeft woensdag in zijn kantoor in Jeruzalem een ​​ontmoeting gehad met de president van de Republiek Tsjaad, Mahamat Idriss Deby Itno.


Morgenochtend zullen ze de ambassade van Tsjaad in Israël inwijden. In januari 2019 bereikten premier Netanyahu en de voormalige president van Tsjaad, Idriss Deby, overeenstemming over de hervatting van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen tijdens een ceremonie in Ndjamena, de hoofdstad van Tsjaad.

Premier Netanyahu: "Welkom in Jeruzalem, meneer de president. Israël en Tsjaad hebben betrekkingen tot stand gebracht tussen onze twee landen met uw overleden vader. Het is in onze ogen een enorm belangrijke relatie met een groot land in het hart van Afrika. Het is iets dat we naar nieuwe niveaus, nieuwe hoogten willen brengen, en uw bezoek hier in Israël en de opening van de ambassade is daar een weerspiegeling van.

Wij geloven dat onze samenwerking niet alleen onze betrekkingen en onze samenwerking kan helpen verbeteren, maar ook deel uitmaakt van de terugkeer van Israël naar Afrika en de terugkeer van Afrika naar Israël. We hebben gemeenschappelijke doelen van veiligheid, welvaart en stabiliteit.

Ik kijk ernaar uit om al deze zaken met u te bespreken voor de verbetering van onze volkeren en onze landen.

Dus nogmaals welkom in Jeruzalem voor u en uw geachte delegatie."

Na zijn bezoek aan premier Netanyahu heeft president Idriss Deby Itno een olijfboom van vrede en broederschap geplant in Keren Kayemeth LeIsrael – het Grove of Nations bos van het Joods Nationaal Fonds (KKL-JNF) in Jeruzalem, enkele dagen voor de Joodse boom plant feestdag van Tu BiShvat.


Israël en de Republiek Tsjaad herstelden hun diplomatieke betrekkingen in 2019, en dit bezoek is het eerste van de huidige president aan Israël sinds de hernieuwing van de betrekkingen. Een jaar geleden werd een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend tussen KKL-JNF en de Republiek Tsjaad, waarin werd verklaard samen te werken op het gebied van bosbouwkwesties en de strijd tegen klimaatverandering. Dit heeft vervolgens geleid tot een vruchtbare samenwerking om de landbouw te versterken, kennis uit te wisselen en geavanceerde landbouwtechnieken toe te passen.


Foto KKL-JNF


Na het planten van zijn olijfboom verklaarde de president van de Republiek Tsjaad Idriss Déby Itno: "We bezoeken Israël als vrienden en broeders, en zijn blij diplomatieke betrekkingen met Israël te hebben. In 2019 werd besloten om herstel de diplomatieke betrekkingen tussen de landen, en vandaag ben ik hier om de droom te vervullen en de betrekkingen nog meer te versterken."


Bestuurslid van KKL-JNF, David Yaari : "We zien groot belang en betekenis in het verspreiden van de capaciteiten van Israël op het gebied van land- en bosbouw door KKL-JNF en in het bevorderen van de betrekkingen van Israël met de landen van de wereld, vooral met de landen op het Afrikaanse continent. Deze bijdrage is een voortzetting van de zionistische visie en de belichaming ervan in de 21e eeuw. We zijn blij en vereerd om samen te werken en partner te worden met de Republiek Tsjaad."86 weergaven0 opmerkingen

Bình luận


bottom of page