israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

President Isaac Herzog brengt historisch bezoek aan Jordanië en ontmoet koning Abdullah II


Foto Haim Zach / GPO


President Isaac Herzog werd vandaag ontvangen in het Al Husseiniya-paleis in het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië door koning Abdullah II tijdens een officiële ceremonie die begon met een erewacht tegen de achtergrond van Israëlische en Jordaanse vlaggen.

Bij zijn aankomst hielden de president en de koning een tête-à-tête-vergadering, waarna ze een diplomatieke vergadering hielden met deelname van beide delegaties. Aan het begin van de bijeenkomst veroordeelde koning Abdullah de recente terreuraanslagen en betuigde hij zijn medeleven aan de families van de slachtoffers.


Foto Haim Zach / GPO


Aan het begin van de bijeenkomst zei president Isaac Herzog: “Hartelijk dank, Majesteit, mijn goede vriend. Dank u voor uw warme gastvrijheid en vriendschap en voor het uitnodigen van mij voor dit unieke evenement, waarvan ik denk dat het de vriendschap tussen onze volkeren uitdrukt. Ik breng een boodschap van warme groeten en vriendschap van het Israëlische volk.


“We hebben de afgelopen tien dagen gruwelijke terreuraanslagen ondergaan. Elf onschuldige mensen kwamen om het leven bij verschrikkelijke aanvallen door gemene terroristen. We moeten samen strijden tegen elke vorm van terreur en samenwerken in het belang van de veiligheid van onze naties. Wij in Israël zijn vandaag buitengewoon verdrietig. Mensen gaan naar begrafenissen. En ik dank u voor uw veroordeling, evenals vele andere naties en leiders, ook in onze regio, die deze gruwelijke aanval veroordelen.


“We delen gemeenschappelijke waarden van welvaart en vrede, gebaseerd op ons vredesakkoord, dat werd opgesteld door wijlen koning Hoessein, uw legendarische vader, en ook door wijlen premier Yitzhak Rabin. Samen moeten we nu verder en bieden we een alternatief. Tegenover de verschrikkelijke taferelen van gisteren bieden we een ander alternatief: dialoog van mens tot mens, respect, met elkaar praten, de regio laten zien dat het ook anders kan.

“Ik zeg altijd dat het feit dat moslimleiders Joodse leiders en Israëlische leiders ontmoeten een alternatief is voor de afgrond van haat en bloedvergieten. En daarom gaan we verder met partnerschappen, met dialoog, naar vrede en welvaart in het voordeel van alle volkeren van de regio, inclusief onze naties en inclusief onze Palestijnse buren.


“Terwijl we deze heilige dagen binnengaan, voor alle drie de religies, met Pasen, Pesach en natuurlijk de Ramadan, moeten we ervoor zorgen dat iedereen zijn geloof in veiligheid, in veiligheid en in rustige omstandigheden kan uitoefenen. Dit is waar we naartoe moeten werken, en we weten dat er een constante dialoog is tussen de Israëlische regering en uw regering om dat doel te bereiken, evenals alle andere partners in de regio.


“Mag ik besluiten, Majesteit, door u, uw familie en het hele volk van het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië een Ramadan Kareem te wensen, in vrede en voorspoed. Dank u zeer."

63 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws