israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog en de First Lady openen de nationale feestdag van Israël op Expo 2020 Dubai


President Herzog en zijn vrouw en de heerser van Dubai Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Foto Amos Ben-Gershom / GPO


President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog openden vanmorgen de nationale feestdag van Israël op Expo 2020 Dubai. De president en de First Lady werden verwelkomd met een erewacht, waarna de Israëlische vlag werd gehesen en het Israëlische volkslied (HaTikvah) werd gespeeld op het centrale plein van de expo.


Bij de lancering van de nationale feestdag van Israël hield de president een toespraak en zei: “Ik verwelkom deze opwindende kans om dit prachtige land te zien. Expo 2020 Dubai is een enorme prestatie voor jullie allemaal, en ook een enorme prestatie voor Dubai zelf en de dappere leiders van dit land, die ik heb mogen ontmoeten. Het is een opmerkelijke viering van de unieke identiteit van elk land. Het is ook een herinnering aan wat we kunnen bereiken als we samenwerken om grenzen te doorbreken door geesten te verbinden en ons een andere toekomst voor te stellen.


“Als president van de staat Israël ben ik trots op Israëls bijdrage aan de visie van een gemeenschappelijke toekomst, zoals we de afgelopen maanden hier en in Israël hebben kunnen zien, waar ik de eer had om de ambassade van de VAE in te huldigen in Tel Aviv.


“Israël is een land waar obstakels kansen worden en waar het onmogelijke een prikkelende uitdaging is. Dit paviljoen heeft een fenomenale smaak gegeven van wat we te bieden hebben - van watertechnologie en duurzame landbouw tot volksgezondheid, tot slimme steden en baanbrekende oplossingen voor een circulaire economie. Het is ook een podium geweest voor het prachtige mozaïek van culturen, religies, muziek en kunst, waaruit de levendige samenleving van Israël bestaat. En het was een praktische demonstratie van samenwerking tussen naties, van de toekomst die we ons allemaal kunnen voorstellen. Deze verbeelding werd hier werkelijkheid, toen de VAE en haar leiders moedig de historische Abraham-akkoorden ondertekenden.


“Dit was een beslissing, niet alleen om de banden te normaliseren, maar om een ​​nieuwe toekomst vorm te geven voor de volgende generatie van zowel onze naties als de hele regio. Het is nog maar kortgeleden dat de akkoorden werden aangekondigd, en onze handel heeft al meer dan $ 1 miljard bereikt, er zijn meer dan 120 overeenkomsten ondertekend en onlangs is er een bilateraal R&D-fonds van $ 100 miljoen opgericht. Israëli's en Emirati's studeren samen en leren elkaars culturen en talen. 250.000 Israëli's hebben de Emiraten al bezocht en we wachten op veel Emiraten die naar Israël reizen na COVID.


De president vervolgde: “Een deel van de nieuwigheid van de VAE is de combinatie van een innovatieve geest en een vooruitstrevende benadering, met diep respect voor de glorieuze moslimtraditie. Wij, het volk van Israël, als kinderen van dezelfde Abraham, delen uw hoge achting voor religieus geloof dat met vindingrijkheid is verbonden. We bewonderen de koers die je hebt uitgestippeld. Vrienden, ik hoop en geloof dat steeds meer naties spoedig het voorbeeld van de VAE zullen volgen en zich bij de Abraham-akkoorden zullen voegen.”


De president besloot met te zeggen: "De staat Israël wil graag samen met de VAE en alle naties hier op de Expo naar een betere, duurzamere en vreedzamere toekomst voor onze naties, onze regio en de hele wereld."


De president voegde er vervolgens in het Arabisch aan toe: “Moge God u zegenen en een lang leven schenken. Heel erg bedankt."Zijne Excellentie Sheikh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan, de minister van Tolerantie en Samenleven van de Verenigde Arabische Emiraten en commissaris-generaal van Expo 2020 Dubai, zei tegen de president: “Israël heeft veel te bieden op ons wereldwijde platform. En daarom zijn we verheugd u te mogen verwelkomen bij deze verbinding met ons, op Expo 2020 Dubai. We zijn er trots op gastheer te zijn van de eerste Wereldtentoonstelling die wordt gehouden in het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Azië en van ons warme Emirati welkom in de hele wereld. De deelname van 192 landen is een bewijs van de inspanningen van de VAE om de wereld samen te brengen in één verenigd platform in een poging bruggen te bouwen, een constructieve dialoog aan te gaan en duurzame oplossingen te ontwikkelen voor hedendaagse uitdagingen. We zijn ervan overtuigd dat wat de mensheid verenigt veel groter is dan wat haar verdeelt.”


De Wereldtentoonstelling wordt om de vijf jaar georganiseerd in een ander land, op een locatie die is gekozen door een stemming bij het Bureau International des Expositions. Dit jaar is de Verenigde Arabische Emiraten gastheer van de World Expo, de eerste keer dat het wereldwijde evenement in het Midden-Oosten wordt gehouden.


Elk land op de Wereldtentoonstelling presenteert zijn eigen paviljoen, waarin het belangrijke elementen van zijn eigen cultuur, geschiedenis en vooruitgang kan presenteren, evenals zijn visie op de toekomst. Het Israëlische paviljoen op Expo 2020 Dubai heeft bezoek getrokken van lokale functionarissen, staatshoofden en ministers van over de hele wereld. Tot op heden hebben meer dan 600.000 mensen het paviljoen bezocht.


Na een bezoek aan een aantal paviljoens van Expo 2020 Dubai, ontmoette president Isaac Herzog de heerser van Dubai, Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum.


President Herzog en zijn vrouw met de heerser van Dubai, Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Tijdens hun ontmoeting bespraken de twee leiders verschillende onderwerpen, waaronder verdieping van de samenwerking op het gebied van handel, innovatie, toerisme en investeringen. Ze bespraken ook de bijzondere gemeenschappelijke geschiedenis van Israël en de VAE.


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws