israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog ontmoette de koning van Jordanië, Abdullah II, vorige week in zijn paleis


President Isaac Herzog. Foto GPO


President Herzog heeft afgelopen week in het geheim een ontmoeting gehad met de koning van Jordanië, Abdullah II, in zijn paleis in de hoofdstad Amman. Het bezoek vond plaats op uitnoding van de koning Abdullah II en vond plaats in een warme en vriendschappelijke sfeer, aldus de verklaring van de president.


President Herzog en koning Abdullah diepgaande strategische kwesties, zowel op bilateraal als op regionaal niveau.


Na de bijeenkomst zei president Herzog: "Jordanië is een zeer belangrijk land. Ik heb enorm veel respect voor koning Abdullah, een groot leider en een zeer belangrijke regionale speler, die onlangs zeer belangrijke leiders heeft ontmoet, waaronder president Biden, president Poetin, president al-Sisi en Mahmoud Abbas.Tijdens onze ontmoeting bespraken we onder meer de kernkwesties in de dialoog tussen onze staten, waaronder een overeenkomst om landbouwproducten te importeren tijdens het Shemitah (agrarische sabbatical) jaar, energiekwesties, duurzaamheid en oplossingen voor de klimaatcrisis die we samen kunnen bereiken.


"Er is een gevoel in de regio van een verlangen om vooruitgang te boeken, een verlangen om te spreken. We zijn momenteel een jaar na de ondertekening van de Abraham-akkoorden. Deze akkoorden creëerden een belangrijke regionale infrastructuur. Het zijn zeer belangrijke overeenkomsten, die het transformeren van onze regio en de dialoog daarbinnen". aldus Herzog.


"Ik was verheugd om aan het begin van mijn ambtstermijn de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in Tel Aviv in te huldigen, en ik ben van plan om met andere staatshoofden in de regio te spreken en deze te ontmoeten. Ik spreek met velen leiders van over de hele wereld, bijna elke dag, in volledige coördinatie met de regering van Israël. Ik denk dat het erg belangrijk is voor de strategische en diplomatieke belangen van de staat Israël om iedereen in dialoog te laten gaan", verklaarde Herzog.

56 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws