top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog ontvangt de Israëlische delegatie naar COP27, die hij zal leiden


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


President Isaac Herzog was woensdag gastheer van de Israëlische delegatie naar de klimaatconferentie van de Verenigde Naties, COP27, die volgende week zal plaatsvinden in Sharm el-Sheikh in Egypte.

De president zal de delegatie naar COP27 in Egypte leiden, met de deelname van ministers, klimaatdeskundigen, academici en anderen, als onderdeel van zijn inspanningen om het milieu te beschermen en klimaatverandering te bestrijden, waaronder zijn oprichting van het Israëlische klimaatforum.

Bij de receptie in de residentie van de president waren ook minister van Milieubescherming Tamar Zandberg, minister van Wetenschap en Technologie Orit Farkash Hacohen, vertegenwoordigers van de Israëlische COP27-delegatie van het ministerie van Milieubescherming, voorzitter van het Israëlische klimaatforum Dr. Dov Khenin en de managers van de Werkgroepen van het Klimaatforum.

De president opende zijn opmerkingen: "Er is geen belangrijker kwestie voor de mensheid, er is geen andere kwestie met zo verstrekkende lokale en internationale dimensies, en er is geen kwestie die behalve zo belangrijk alle meningsverschillen en politieke gebeurtenissen overstijgt als het klimaat crisis.

De president voegde toe: "Ik zie een ongeëvenaarde kans in deze delegatie om een ​​krachtig statement te maken over de omvang van de uitdaging, om onze prestaties en capaciteiten te presenteren en natuurlijk om onze buren en partners de hand te reiken, zodat we samen kunnen vechten voor de toekomst van Planeet Aarde en van onze omgeving."

Minister van Milieubescherming Tamar Zandberg: "Volgende week gaan we naar de COP27 in Sharm el-Sheikh. Het afgelopen jaar, sinds COP26, hebben we enorme vooruitgang geboekt bij de voorbereiding op en de bestrijding van de klimaatcrisis in Israël. We hebben het klimaat vooruitgeholpen wet, formuleerde voorbereidende plannen en bouwde een curriculum op dat elke student in Israël onderwijst over klimaatverandering. Toch is er nog veel meer te doen. We hebben geen tijd te verliezen en ik hoop dat milieubescherming niet het slachtoffer wordt van politieke polarisatie."

Dr. Dov Khenin zei: "de uitdaging van de klimaatcrisis vereist dat we op onvoorstelbare manieren samenwerken. We zullen doorgaan met het ontwikkelen van verbindingen in elk aspect van de Israëlische politiek, met elke sector van de Israëlische samenleving, om iedereen te rekruteren voor een verenigd antwoord. Deze reactie kan Israël tot een integraal onderdeel van de wereldwijde oplossing maken en tegelijkertijd het leven van Israëlische burgers in zeer reële zin verbeteren. Op het gebied van transport, de kosten van levensonderhoud, kwaliteit van leven en gezondheid - voor ons allemaal."47 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page