top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog opende de 72e zitting van het Regionaal Comité van de WHO voor Europa


Foto Haim Zach / GPO


President Isaac Herzog opende maandagmorgen de 72e zitting van het Comité van de Wereldgezondheidsorganisatie voor Europa. Deze driedaagse conferentie, die deze week in Tel Aviv wordt gehouden, brengt ministers van Volksgezondheid en hooggeplaatste afgevaardigden van de 53 lidstaten van de Europese regio van de WHO bijeen, die voor het eerst sinds het uitbreken van de COVID-19-pandemie persoonlijk bijeenkomen.

Ook namen aan het evenement deel WHO-voorzitter Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz, ministers van Volksgezondheid van tientallen staten en vertegenwoordigers van medische systemen uit Israël en de rest van de wereld.

President Isaac Herzog sprak het forum toe en zei: "De staat Israël zet zich in om nauw samen te werken met de WHO om de mensheid in staat te stellen de vele uitdagingen aan te gaan waarmee we worden geconfronteerd. Hoewel Israël een klein land is met weinig natuurlijke hulpbronnen, zijn we gezegend met fenomenale menselijke bronnen."


Foto Haim Zach / GPO


De president vervolgde: "Israël is de thuisbasis van talloze baanbrekende start-ups op het gebied van med-tech en health-tech, die de grenzen van de menselijke verbeelding verleggen. Samen met Europese en internationale instellingen kunnen we de doorbraken ontwikkelen die mensen in staat zullen stellen gezonder en langer te leven In deze geest ben ik verheugd aan te kondigen dat Israël zal samenwerken met de WHO om een ​​hypermodern centrum voor digitale gezondheid op te richten, dat hoogwaardige en innovatieve zorg naar alle uithoeken van de wereld zal brengen.”

President Herzog vervolgde: “Er moet een einde komen aan de bevooroordeelde en gepolitiseerde resoluties die bijna jaarlijks Israël uitkiezen tijdens de Wereldgezondheidsvergadering. Dergelijke resoluties, gebaseerd op onwaarheden en bijbedoelingen, schaden het werk en de reputatie van deze vooraanstaande instantie, terwijl ze een negatieve invloed hebben op de gezondheidssamenwerking in de regio. Gezondheid moet boven de politiek staan ​​en tegelijkertijd dienen als een brug naar wederzijds voordelige samenwerking en uitwisseling, waardoor de kwaliteit van leven voor iedereen wordt verbeterd. Laten we de nieuwe geest van vrede omarmen die door het Midden-Oosten waait, in navolging van de historische Abraham-akkoorden. Israël zal steun en hulp blijven bieden aan buren dichtbij en ver weg, inclusief en voornamelijk onze Palestijnse buren, en zal zijn hand naar iedereen uitstrekken, in partnerschap en samenwerking.”

22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page