israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Prijs van $ 1 miljoen voor innovatieve Israëlische antwoorden op klimaatcrisis


Van links, Climate Solutions Prize Executive Chair Jeff Hart; Start-Up Nation Central VP van filantropische partnerschappen Laura Gilinski; Voorzitter van KKL's Board Committee for Environment and Science Emily Levy-Shochat; en Efrat Duvdevani, directeur van het Peres Centre for Peace and Innovation. Foto door Eyal Marilus via ISRAEL21C.


Nadat het Intergouvernementeel Panel voor Klimaatverandering (IPCC) van de VN op 9 augustus een alarmerend rapport over de klimaatcrisis had uitgebracht, lanceerde het Joods Nationaal Fonds (JNF) Canada een Climate Solutions Prize een jaarlijkse prijs van $ 1 miljoen aan een Israëlische wetenschapper, onderzoeker of niet -organisatie met winstoogmerk die een innovatieve manier voorstelt om de situatie te verzachten.


De grootste op Israël gerichte aanmoedigingsprijs in de Israëlische geschiedenis, de Climate Solutions Prize, wordt mede gesponsord door KKL-JNF in samenwerking met Start-Up Nation Central en het Peres Center for Peace and Innovation . De oplossingen van de finalisten zullen worden tentoongesteld in een permanente jaarlijkse tentoonstelling in het Israëlische innovatiecentrum van het Peres Center in Jaffa, meldt ISRAEL21C.


Aanvragen worden geaccepteerd vanaf de herfst van 2021. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een ceremonie in juni 2022 in combinatie met een klimaatinnovatiefestival van een week in Israël.


“Het is duidelijk geworden dat klimaatverandering de grootste uitdaging van onze tijd is. Als de temperaturen blijven stijgen, loopt alles waar we zo hard aan hebben gewerkt gevaar door toegenomen overstromingen, bosbranden en droogte', zegt Jeff Hart, uitvoerend voorzitter van de Climate Solutions Prize.


“Als Joodse mensen die zich inzetten voor tikkun olam – de wereld herstellen – hebben we de Climate Solutions Prize in het leven geroepen om Israël, bekend als de Startup Nation, te stimuleren om baanbrekende oplossingen te ontwikkelen om de klimaatcrisis op te lossen en er zelfs een kans van te maken.”


KKL-voorzitter Avraham Duvdevani zei dat milieuactie deel uitmaakt van het mandaat van de organisatie gedurende haar 120-jarige bestaan. Hij voegde eraan toe dat de prijs "deel uitmaakt van een reeks initiatieven die in de nabije toekomst zullen worden gelanceerd, waaronder de opening van KKL's Climate Center."


Incoming Start-Up Nation Central CEO Avi Hasson zei dat klimaattechnologie "een van de belangrijkste groei-industrieën van de toekomst zal zijn en als zodanig zijn we toegewijd om deel te nemen aan het Climate Solutions Prize-initiatief om het bereik en de impact ervan te vergroten."

27 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws