israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Raketten blijven op Israël vallen - geweld tussen Joden en Arabieren is uit de hand gelopen


De plaatsen die afgelopen nacht onder raketvuur lagen


Terwijl raketten op Israël blijven neerkomen, volgens de IDF inmiddels al meer dan 1.500, neemt het geweld tussen extreme Joodse en Arabische jongeren hand over hand toe waarbij de politie machteloos staat. De opperbevelhebber van het leger, Kochavi, heeft aangekondigd dat mogelijk vanmiddag de plannen om Gaza binnen te trekken zullen worden goedgekeurd.


Afgelopen nacht vielen er opnieuw raketten op centraal Israël, waarbij in Petach Tikva en Rishon lZion, schade aan huizen en auto's ontstond door neervallende brokstukken van een raket.


In een straal van 40 km rond Gaza, is het een non stop afgaan van het raketalarm, wat ook op het moment van schrijven, nog steeds doorgaat.


In Sderot is een jongetje van 5 jaar om het leven gekomen toen een raket uit Gaza zijn slaapkamer binnenvloog. Zijn moeder raakte gewond.

Ido Avigal, 5, die in zijn huis in Sderot werd gedood door een raket afgevuurd vanuit Gaza. Foto Twitter


Maar er is iets gaande in Israël wat niet is goed te praten en zeer verontrustend is.


Waar er dinsdagavond nog sprake was van geweld door Arabische jongeren, waren het woensdagavond voornamelijk Joodse jongeren die Arabieren aanvielen, winkels van Arabieren plunderden, huizen van Arabieren aanvielen enzovoorts.


Dit geweld lijkt zich uit te breiden en de politie schijnt daar niet tegen te zijn opgewassen en staat machteloos.


Alle oproepen van politici en religieuze leiders ten spijt ging het geweld tegen Arabische inwoners door.


Uit Bat Yam kwamen beelden van een poging tot lynchen van een Arabische man die probeerde met zijn auto weg te rijden toen hij de meute relschoppers zag.


De man ligt gewond in het ziekenhuis.


In Umm al Fahm waren het Arabieren die Joden aanvielen.


In veel steden zagen we dit soort beelden, zoals hier in Akko waren een groep Arabieren een Joodse man probeerde te lynchen.


Na afloop van de gebeden op de Tempelberg werd steun gescandeerd voor Hamas .


Ook in Lod ginge het er weer hard aan toe, met op diverse plaatsen rellen en gevechten tussen Joden en Arabieren.De politie staat machteloos, de regering onder leiding van premier Netanyahu weet niet meer wat te doen, de chaos, die Netanyahu ons maanden geleden beloofde als hij van het toneel zou moeten verdwijnen is werkelijkheid geworden.


215 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws