israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Rapport toont snelle opkomst van Israëls klimaattechnologie


Afbeelding door gebruiker6702303 op Freepik


De investeringen in klimaattechnologie in Israël laten een dramatische toename zien, en overtreffen zelfs de wereldwijde financiering van bedrijven die verband houden met klimaatverandering.


Dat zijn de conclusies van een update van een gezamenlijk rapport dat vorig jaar is gepubliceerd door de Israel Innovation Authority en PLANETech van het Israel Innovation Institute .


Klimaattechnologie omvat bedrijven die zich bezighouden met technologieën die de uitstoot van broeikasgassen verminderen of werken om de opwarming van de aarde te verminderen en zich aan te passen aan klimaatveranderingen.


PLANETech, een non-profit innovatiegemeenschap, leverde de bijgewerkte cijfers. Ze laten een stijging van 340 procent zien in investeringen van 2018 tot 2021, wat neerkomt op een groeipercentage van 2,6 keer de snelheid van wereldwijde investeringen.


"Het rapport dat we hebben gepubliceerd, laat zien dat de groei van Israëlische investeringen in klimaattechnologie sneller is in vergelijking met de wereldwijde groei, en van Israëlische hightech", zegt Uriel Klar, directeur van PLANETech, tegen ISRAEL21C.


“Gegevens uit het rapport valideren de realiteit die we op de grond zien; er is een verschuiving van oprichters en investeringen van de klassieke hightech-domeinen naar klimaattechnologie, een trend die we het komende jaar verwachten te blijven groeien”, voegde hij eraan toe.


Het veld van alternatieve eiwitten loopt voorop met het hoogste aantal investeringen in 2021. Koolstofafvang en -verwijdering met 12 startups en koolstofbeheer, risico en financiering met 16 startups maken ook een snelle groei door.


Het bijgewerkte rapport identificeerde 694 klimaattech-startups in Israël, een stijging van 57 in vergelijking met het voorgaande jaar.


Wat betreft het algehele hightech-ecosysteem in Israël, verovert klimaattechnologie een groter marktaandeel met één op de zeven startups in de klimaattechnologiesector - een stijging van 9% naar 25% in één jaar. In de eerste helft van 2022 ging 15% van de totale investeringen in hightech naar klimaattechnologie (bijna $ 1,5 miljard), een stijging van 50% ten opzichte van het voorgaande jaar.


Het bijgewerkte rapport bevat ook voor de eerste keer een lijst van klimaat technische "eenhoorns", particuliere bedrijven met een waarde van meer dan $ 1 miljard: Veev, Wiliot, Augury, Optibus, Via en StoreDot.


PLANETech had het bijgewerkte rapport vrijgegeven voorafgaand aan zijn wereldwijde klimaat-tech-conferentie op 21 september in Tel Aviv, waar 1.500 aanwezigen waren en 100 klimaat-tech-startups in vijf zones - gebouwde omgeving, materialen en fabricage, landgebruik, natuur en digitaal hun producten lieten zien.


Klar zei dat de conferentie het doel zal bevorderen om "Israëlische technologie te verbinden met het klimaat".

39 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws