israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Record nieuwe investeringen in Israëlische klimaattechnologie in 2021


3D geprinte hamburger. Foto via Future Meat.


Investeringen in Israëlische klimaattechnologiebedrijven bereikten in 2021 een recordhoogte.

"Tegen het einde van 2021 bereikten de jaarlijkse investeringen in Israëlische klimaattechnologiebedrijven $ 2,2 miljard, waarmee het fondsenwervingsrecord van vorig jaar van $ 1,4 miljard met 57 procent werd overschreden", zegt Uriel Klar, directeur van PLANETech , een joint venture van de non-profitorganisatie Israel Innovation. Instituut en de Consensus Business Group.


De trend laat zien hoe blauw-witte bedrijven uit verschillende branches zich wijden aan het vinden van oplossingen voor een duurzamere wereld.


Tegen ISRAEL21C zeik Klahr: "Israël is een wereldleider op het gebied van klimaattechnologie, met 1.200 bedrijven - waarvan 637 startups - die de uitstoot van broeikasgassen in Israël en de rest van de wereld helpen verminderen."


De vier hoogste financieringsrondes zijn behaald door startups uit verschillende vakgebieden:


1, Future Meat heeft in de serie B-financieringsronde $ 347 miljoen opgehaald voor de ontwikkeling van zijn technologie voor duurzaam gekweekt vlees.

2. Wiliot heeft $ 200 miljoen opgehaald om de voetafdruk van de toeleveringsketen te verbeteren via batterijloze sensoren.

3. UBQ Materials haalde $ 170 miljoen op om huishoudelijk afval om te zetten in klimaatpositief thermoplast.

4. Via heeft $ 130 miljoen opgehaald om een ​​geavanceerd digitaal platform voor gedeeld vervoer te promoten.


"Bovendien is SolarEdge het eerste Israëlische bedrijf dat deelneemt aan de S&P 500-index en gaat Tomorrow.io naar de NASDAQ met een waardering van $ 1,2 miljard", aldus Klahr.


Hij merkte op dat het aantrekken van kapitaal voor wereldwijde klimaattechnologiebedrijven tussen juni 2020 en juni 2021 een piek van $ 87,5 miljard bereikte, een stijging van 210% ten opzichte van het voorgaande jaar, aldus PwC.


42 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws