top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Reiswaarschuwing: laat niet merken dat je uit Israël komt of Joodse kenmerken draagtSinds het begin van de Swords of Iron War voert de Nationale Veiligheidsraad (NSC) samen met de Israëlische veiligheidsorganisaties voortdurend situatiebeoordelingen uit. Als gevolg daarvan werd op 3 november 2023 een aankondiging aan het publiek vrijgegeven, waarin aanbevelingen werden opgesomd voor het gedrag van Israëli's in het buitenland op dit moment, en waarin de dreiging in verschillende landen werd benadrukt. Vervolgens hebben we een diepgaande analyse van alle landen uitgevoerd en hun dreigingsniveaus dienovereenkomstig aangepast.

Als gevolg hiervan is het dreigingsniveau in tientallen landen gewijzigd en het Advies is indien nodig niet naar de landen te gaan die inde NSC-website staan vermeld.

Het dreigingsniveau voor veel landen in West-Europa (waaronder Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland), Zuid-Amerika (waaronder Brazilië en Argentinië), maar ook Australië en Rusland, is verhoogd naar niveau 2, met de aanbeveling om extra voorzichtig te zijn.

Het dreigingsniveau voor landen in Afrika (waaronder Zuid-Afrika en Eritrea) en Centraal-Azië (waaronder Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizië en Turkmenistan) is verhoogd naar niveau 3, met de aanbeveling om niet-essentiële reizen naar deze landen te heroverwegen.

Sinds het begin van de oorlog hebben we toegenomen inspanningen van Iran en zijn bondgenoten, waaronder Hamas en Global Jihad-fracties, vastgesteld om Israëlische en Joodse doelen over de hele wereld schade toe te brengen. Tegelijkertijd is er in veel landen sprake van een constante en aanzienlijke toename van het aantal opruiingen, pogingen tot aanvallen en uitingen van antisemitisme.

Daarom herhaalt en onderstreept de NSC haar aanbeveling om de essentie van reizen op dit moment af te wegen. Voor Israëlische staatsburgers die naar het buitenland reizen, raden wij aan hun bestemmingen verstandig te kiezen, terwijl ze de aanbevolen voorzorgsmaatregelen in acht nemen, waar ze zich ook bevinden, en hun gedrag te onderzoeken in het licht van de aanbevelingen die op de NSC-website staan ​​en vooral:

A. Het uitstellen van reizen naar landen waarvoor reiswaarschuwingen zijn afgegeven, en met name de Arabische landen en landen uit het Midden-Oosten, de Noord-Kaukasus, landen die grenzen aan Iran en verschillende moslimlanden in Azië.

B. Controleren of er op de bestemming anti-Israëlprotesten en geweld hebben plaatsgevonden, ook in landen waarvoor geen reiswaarschuwingen zijn afgegeven.

C. Wegblijven van demonstraties en protesten.

D. Alert blijven in het buitenland en op de hoogte zijn van wat er om je heen gebeurt.

e. Het vermijden van het openlijk tonen van uw Israëlische en Joodse identiteit en alle relevante symbolen en het wegblijven van Israëlische en Joodse bijeenkomsten.

F. Zoek vooraf de telefoonnummers op van de hulpdiensten in het land van bestemming en van de Israëlische missie, als die er is.

618 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


japiooo
Dec 04, 2023

de wereld is ziek

Like

Ton van Hagen
Dec 04, 2023

Onbegrijpelijk toch om zo te moeten reizen, gaat echt de verkeerde kant op in de wereld

Like
bottom of page