israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Rosj Hasjana groeten van premier Bennett aan de burgers van Israël


Premier Naftalie Bennett. Screenshot Channel 13 news


Premier Naftalie Bennett heeft zondag 5 september 2021 , ter gelegenheid van Rosh Hashana, het Joodse Nieuwjaar, zijn beste wensen voor een goed jaar gestuurd naar de burgers van Israël. We hebben de tekst vertaald en drukken die hieronder af.


Burgers van Israël, we hebben veel goede redenen om trots te zijn op deze Rosj Hasjana .


Ik ben trots op ons vermogen als volk om zich te verenigen en de handen ineen te slaan.


Ik ben erg trots op onze nieuwe regering – een regering met veel goede wil, een regering die samenwerkt en gecoördineerd en evenwichtig is, die alleen werkt in het belang van het volk en waarin ministers geen wrok koesteren tegen elkaar.


Ik ben er trots op dat we hebben gevochten voor het levensonderhoud van de burgers van Israël en het begin van dit jaar zonder lockdowns hebben bereikt, in tegenstelling tot de vorige golven waarin het land in lockdown was. Dit was niet gemakkelijk en ook niet perfect, maar met de hulp van G'd zijn we erin geslaagd. Je kunt gaan werken of ontspannen thuis, in een hotel of restaurant, of uitgaan met vrienden volgens de richtlijnen. Het land is open en dit was niet vanzelfsprekend. Het is nog te vroeg om het te vieren, we hebben een lange campagne voor de boeg, maar we zetten elke stap en pakken het aan.


Ik ben trots op de twee miljoen leerlingen die een paar dagen geleden weer naar school en kleuterschool zijn teruggekeerd. We drongen erop aan. We hebben er de voorwaarden voor geschapen. We zullen ons onderwijssysteem blijven beschermen en de toekomstige generatie van de staat Israël cultiveren.


Ik ben trots op ons vermogen om, na jaren zonder budget, een staatsbegroting te formuleren, prioriteiten voor de lange termijn te stellen, met name het versterken en opbouwen van onze veiligheid, het versterken van het gezondheidssysteem en het doorvoeren van een reeks hervormingen die de prijzen in Israël zullen verlagen.


Ik ben er ook trots op dat we zijn begonnen het ultraorthodoxe publiek in de arbeidscyclus te brengen.


Ik ben zeer verheugd over onze inspanningen op diplomatiek gebied. We versterken de band met de VS en met de president en de bestaande alliantie, en leggen de basis voor nieuwe allianties.


Ik ben trots op de soldaten van de IDF en het personeel van de veiligheidsdiensten die dichtbij en ver werken opdat het wonder genaamd 'de staat Israël' kracht mag blijven uitstralen en de burgers van ons land zullen worden blijven verdedigt en beschermd .


En vooral ben ik trots op u, burgers, dat u vertrouwen stelt in deze regering en haar steunt. Ik heb u ook gehoord over de kwestie van vaccins, het gevaccineerd worden omdat u weet dat de derde dosis u gezondheid en bescherming zal geven en ons in staat zal stellen de economie te openen. Ik waardeer dit zeer.


Ik wil jullie allemaal een goed jaar wensen, een goed jaar voor jullie families, voor vrienden en – natuurlijk – voor de soldaten van de IDF en de veiligheidstroepen.


Moge jullie allemaal een goed en zoet jaar hebben.
41 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws