israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Ruim 14.000 nieuwe virus besmettingen, terwijl daling virus patiënten in ziekenhuizen doorgaat


Screenshot YouTube


De stijging van het aantal nieuwe dagelijkse aantal Covid-19 besmettingen in Israël blijft doorgaan, zo blijkt uit de vanmorgen bekendgemaakte cijfers van het ministerie van Volksgezondheid.


Op maandag werden 86.924 mensen op Covid-19 getest, waarna bleek dat 14.460 met het virus besmet bleken te zijn, een percentage van 16,64%.


Er zijn nu 57.152 actieve viruspatiënten in het land, bijna 8.000 meer dan op zondag het geval was.


In de ziekenhuizen liggen 320 ernstige virus patiënten, 8 minder dan op zondag, waarvan 153 in kritieke toestand met 138 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er is de afgelopen 24 uur niemand aan de gevolgen van Covid overleden zodat het dodental op 10.431 blijft staan.


Het blijkt dat R-waarde behoorlijk is gestegen, en nu op R-1,33 staat, wat aangeeft dat iedere virus patiënt meer dan 1 andere kan besmetten.


Experts geloven dat de heropleving van het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen hoogstwaarschijnlijk wordt veroorzaakt door de Omicron-subvariant BA.2, waarvan wordt gedacht dat deze besmettelijker is.


In onderstaande grafiek zijn duidelijk de verschillen te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x of 4x):

41 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws