top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ruime meerderheid van Israëlische bevolking verwacht na de oorlog protesten tegen de regering


Foto GPO


Uit een onderzoek van het Israel Democratic Institute (IDI) blijkt dat een overgrote meerderheid van de Israëlische bevolking na de oorlog een golf van massale burgerprotesten verwacht, waarbij wordt geëist dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de mislukkingen van 7 oktober ter verantwoording worden geroepen.


Het IDI vroeg aan de respondenten of zij denken dat dergelijke protesten inderdaad zullen uitbreken. Een zeer grote meerderheid antwoordde bevestigend (totale steekproef, 72%; Joden, 73%; Arabieren, 64%).


Uit een uitsplitsing van de reacties in de Joodse steekproef naar politieke oriëntatie blijkt dat in alle drie de politieke kampen een grote meerderheid een golf van protesten verwacht na de oorlog, waarbij de omvang van die meerderheid het grootst is aan de linkerkant en het kleinst aan de rechterkant.


Denken of zijn er zeker van dat er na de oorlog een golf van massale burgerprotesten zal uitbreken in Israël, waarbij wordt geëist dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de mislukkingen van 7 oktober ter verantwoording worden geroepen (Joodse steekproef, naar politieke oriëntatie; %)


400 weergaven0 opmerkingen
bottom of page