top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'S Werelds eerste' plantaardige eieren worden geserveerd door het Israëlische Yo!Egg


Yo!Egg's met de zonnige kant boven. Foto Yo!Egg


Na de recente afsluiting van een zaadronde van $ 5 miljoen, zal Yo! Egg uit Pardes Hanna 'swerelds eerste op planten gebaseerde gepocheerd ei lanceren in restaurants in de VS "met de zonnige kant naar boven."


Yo! Egg's producten zorgen voor een "hele ei"-ervaring, compleet met een perfect eiwit en vloeibaar eigeel, voor consumenten die houden van de smaak en textuur van eieren, maar die liever een duurzamere en cholesterolvrije optie willen. Met 1 op de 6 consumenten die meer dan de helft van hun maaltijden plantaardig eten en talloze diners die hun eetgelegenheid kiezen op basis van de voedingsvoorkeuren van de mensen met wie ze hun maaltijden delen, Yo! Egg is een strategische aanvulling op het menu van elk restaurant.


Beleggers zijn ook enthousiast over de mogelijkheid. De overtekende zaadronde van het bedrijf werd geleid door op voedseltechnologie gerichte durfkapitaalfirma Stray Dog Capital en NFX, de gerenommeerde Tech-investeerder, voor wie dit een eerste investering in een voedseltechnologiebedrijf is. Surround Ventures en Secret Chord Ventures deden ook mee aan de ronde. Yo! Egg gebruikt het kapitaal om de productie op te schalen en de lancering op de Amerikaanse markt te stimuleren.


Johnny Ream, partner van Stray Dog Capital, zei over het bedrijf: "Met meer dan 95 miljard eieren die elk jaar in de VS worden geconsumeerd en elk ei dat 53 gallons water nodig heeft om te produceren, hebben we een betere oplossing nodig. Yo! Egg heeft een van de meest indrukwekkende plantaardige producten ontwikkeld die we tot nu toe hebben gezien, en we zijn van mening dat zowel de product- als de schaalinnovatie die het bedrijf nastreeft, hen het potentieel zal geven om aanzienlijke groei en impact te genereren.”


"Met honderden miljoenen mensen over de hele wereld die plantaardige alternatieven eisen voor hun favoriete eiwitten, Yo! Egg's eerste-van-zijn-soort eieren zullen een hit worden in restaurants in het hele land”, legt Gigi Levy-Weiss, General Partner bij NFX, uit. "Ik heb vertrouwen in Eran, Yosefa, Nisim en het team dat ze hebben opgebouwd om de eiermarkt van $ 200 miljard te transformeren."


Yo! Egg is van plan de eierindustrie te transformeren, zonder kippen. Het bedrijf ziet een enorme kans voor positieve verandering door een nieuwe generatie plantaardige eieren aan te bieden die vanuit een zintuiglijk perspectief volledig presteren. Volgens CEO Eran Groner, heeft het Yo!Egg team een unieke mix van buitengewone productinnovatie-expertise en technisch talent waarvan we denken dat het ons bedrijf zal helpen een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop de wereld eieren produceert en consumeert.”


Na het Amerikaanse debuut van het bedrijf op de National Restaurant Association-show in mei, kunnen consumenten tegen het einde van dit jaar deze gewaardeerde vloeibare dooiers verwachten op menu's in de regio Greater Los Angeles. Yo! Egg serveert hun baanbrekende eieren aan bezoekers van de National Restaurant Association-show op stand 1084 en verwelkomt ontmoetingen met distributeurs en foodservice-operators die als een van de eersten willen zijn om de producten te vervoeren.


Wanneer deze eieren ook in Europa te koop zullen zijn is nog niet bekend maar voor meer informatie over Yo! Egg's producten kunt u terecht op www.yo-egg.com


127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page