israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Samenwerking Israëlische en Marokkaanse universiteit op gebied van voedsel, water en cultuur


Van links, BGU VP for Global Engagement Prof. Limor Aharonson-Daniel, BGU President Prof. Daniel Chamovitz, en BGU Rector Prof. Chaim Hames tijdens de ondertekeningsceremonie van een MOU tussen BGU en UIR. Foto doorDani Machlis/BGU via ISRAEL21C


Ben-Gurion University of the Negev (BGU) in Israël gaat samenwerkingen aan met Mohammed VI Polytechnic University (UM6P) en Université Internationale de Rabat (UIR) in Marokko.


Dit is naar verwachting een van de eerste formele samenwerkingen tussen universiteiten uit Marokko en Israël sinds de twee landen op 10 december 2020 een normalisatieovereenkomst ondertekenden .


BGU en UM6P zullen een memorandum van overeenstemming ondertekenen om samen te werken aan wetenschappelijke onderzoeksprojecten en studenten- en faculteitsuitwisselingen op het gebied van landbouw, water, energie en ecologisch herstel. Het partnerschap voor duurzaamheidsonderzoek wordt ondersteund door internationale bedrijven ICL (Israël) en OCP (Marokko).


"BGU en UM6P hebben veel gemeen", zegt prof. Daniel Chamovitz, voorzitter van de Ben-Gurion University.


“Van hun woestijnomgeving tot hun focus op toegepast onderzoek en innovatieve onderwijsmethoden, de twee universiteiten zijn zeer geschikt om samen te werken aan projecten op het gebied van duurzaamheid en klimaatverandering. Beide universiteiten zetten zich in om te gedijen in de woestijn, en beide kijken naar buiten - gericht op het helpen van onze regio's, landen en de wereld."


BGU consolideerde onlangs 50 jaar onderzoek naar de School of Sustainability and Climate Change en UM6P heeft van dit onderwerp een topprioriteit gemaakt in zijn onderzoeks- en onderwijsprogramma's, binnen zijn Green Tech Institute dat vorig jaar werd gelanceerd en zijn School of Agriculture, Fertilizers and Environmental Sciences. anno 2015.


Mohammed VI Polytechnische Universiteit campus. Foto met dank aan UM6P via ISRAEL21C


Met UIR zal BGU gezamenlijke activiteiten en onderzoek hebben, te beginnen met een workshop over cultuur, spiritualisme, etniciteit en erfgoed van woestijnkoninkrijken. Onderwerpen zijn onder meer landeigendom, waterbronnen, landbouw van aride en semi-aride gronden, landherstel en vraagstukken met betrekking tot duurzaamheid vanuit verschillende technologische, biologische en gezondheidsperspectieven.


Een ander onderzoeksgebied is het culturele erfgoed van Marokkaanse joden, van hun geschiedenis in Marokko tot hun huidige diaspora. Het verweven lot van joden en moslims in de MENA-regio zal ook worden onderzocht.


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws