israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Samenwerking Israëlische universiteiten en het Europese IQM op gebied van kwantumcomputers


Screenshot YouTube


De Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en de Bar-Ilan Universiteit - twee van de beste universiteiten ter wereld- hebben een samenwerking aangekondigd met IQM, een pan-Europese leider op het gebied van kwantumcomputers.


Ze zijn een samenwerking begonnen op het gebied van kwantumcomputers, gericht op onderzoek, uitwisseling van kennis en ontwikkeling van kwantum hardware.


De samenwerking zal onderzoekers van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, onder leiding van professor Nadav Katz binnen de afdeling Natuurkunde en Quantum Information Science Center, en de Bar-Ilan Universiteit, onder leiding van professor Michael Stern, van de afdeling Natuurkunde, voorzien van commerciële kwantum- computer hardware ontwikkeld door IQM.


"We zijn enthousiast over deze nieuwe samenwerking met IQM en hebben al verschillende consistent zeer coherente IQM-apparaten gemeten in ons laboratorium in Israël. Dit is nog maar het begin van een productieve en vruchtbare joint venture", zei prof. Nadav Katz, directeur van HUJI's Quantum Informatie Wetenschapscentrum, tegen The Jerusalem Post.


Onderzoekers aan beide universiteiten zullen experimenten uitvoeren met behulp van IQMs-hardware en de wetenschappelijke ontwikkeling op het gebied van kwantumcomputers verder bevorderen.


“We zijn erg blij om samen te werken met zowel de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem als de Bar-Ilan Universiteit en kijken uit naar een vruchtbare wetenschappelijke en commerciële samenwerking op lange termijn. Deze aankondiging sluit goed aan bij onze strategie om commerciële kwantumcomputer hardware te leveren aan wereldwijde onderzoeksgroepen”, zegt Dr. Juha Vartiainen, COO en medeoprichter van IQM.Het initiatief zal ook tests bieden voor de qubit technologie van IQM en experimenten uitvoeren op basis van de hardware.


Deze langdurige samenwerking zal resulteren in aanzienlijke wetenschappelijke vooruitgang in het veld en het academisch onderzoek vooruithelpen, evenals helpen bij het creëren van nieuwe productinnovaties.


Dit initiatief benadrukt de nieuwe strategie van IQM om zijn klanten en partners directe toegang tot hardwarecomponenten te bieden.
56 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws