top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

SavorEat uit Israël lanceert 3D-geprint plantaardig varkensvlees en kalkoenburgers


Foto via SavorEat


Het Israëlische foodtechbedrijf SavorEat heeft 3D-geprinte plantaardige hamburgers van varkensvlees en kalkoen ontwikkeld. De nieuwe ontbijtpasteitjes zullen een aanvulling zijn op de bestaande plantaardige hamburgers van SavorEat.


Het mooie is dat, doordat deze nieuwe producten ook plantaardig zijn, er dus nu er dus nu koosjere varkenshamburgers zijn.


Uniek is ook dat de vleesalternatieven van SavorEat aanpasbaar zijn en worden gemaakt door een "robotchef", die AI en machine learning gebruikt om hamburgers te produceren die zijn afgestemd op de voorkeuren van de gasten. Gebruikers kunnen hun kookvoorkeuren en het gewenste eiwit- en vetgehalte selecteren met behulp van de speciaal ontwikkelde webapplicatie van SavorEat.


De producten van SavorEat combineren additive manufacturing-technologie (ook bekend als 3D-printtechnologie), plantaardige ingrediënten in cartridges en een unieke, plantaardige cellulosevezel die de ingrediënten aan elkaar bindt, waardoor een vleesachtige textuur ontstaat. De cellulosevezel is ontwikkeld door prof. Oded Shoseyov en prof. Ido Braslevsky, onderzoekers van de Yissum Research Development Company van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.


De robotchef kan dan elke twee minuten ongeveer één pasteitje maken. Omdat het alleen de benodigde hoeveelheid produceert, vermindert deze methode de voedselverspilling aanzienlijk.

Foto via SavorEat


Belangrijk is om ook te weten dat het in Rehovot gevestigde bedrijf ook groot is in duurzaamheidsdoelstellingen, met een groeiende rol in de alternatieve eiwitsubsector van de voedingstechnologie-industrie en een sterke boodschap over klimaatverandering.


“We zijn gepassioneerd over het compenseren van koolstofemissies en het verminderen van afval. Daarom hebben we een product gemaakt dat beide kan”, zegt Rachel Vizman, CEO en medeoprichter van SavorEat. "Door uit te breiden naar ander plantaardig vlees, streven we naar meer variatie en maatwerk, om de planeet in staat te stellen anders te eten, met meer gezonde en duurzame opties om de ecologische impact te verminderen."84 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page