israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Scholen in Israël gaan zoals gepland op 1 september open met testen en vaccinaties voor leerlingen


Ter illustratie. Screenshot YouTube


In de vroege uren van maandag gheeft de Israëlische regering besloten dat de scholen in Israël zoals gepland op 1 september open gaan, nadat er eerder werd gezegd dat het beter zou zijn te wachten tot 1 oktober omdat er wegens de Joodse feestdagen slechts zes onderwijsdagen in september zijn.


Het kabinet accepteerde echter het plan van minister van Onderwijs, Yifat Shasha-Biton, om alle kinderen terug naar hun klaslokalen te laten gaan.


Volgens het plan kunnen leerlingen ouder dan 12 jaar zich tijdens schooluren op het schoolterrein laten vaccineren, mits toestemming van de ouders. Studenten onder de 12 jaar wordt gevraagd om op de openingsdag een negatief testresultaat voor het coronavirus te overleggen.


Het kabinet heeft ook besloten om het 'groene pas'-beleid in te voeren voor alle docenten en medewerkers van de school, wat betekent dat ze ofwel moeten worden ingeënt of een recente negatieve COVID-test moeten afleggen om scholen binnen te komen.


Ouders krijgen gratis snelle antigeentestkits en worden gevraagd om hun kinderen binnen 48 uur na 1 september te testen.


Zondag is beginnen met het doen van serologische test voor schoolkinderen tuusen 3 - 12 jaar, die worden uitgevoerd door het IDF Home Front Command op meer dan 400 locaties in het hele land.


Volgens het terug-naar-schoolplan van de regering zullen meer dan een miljoen studenten serologische tests ondergaan om te bepalen of ze in het verleden zonder het te weten besmet waren en hersteld waren van COVID. Als blijkt dat de leerlingen antistoffen hebben, krijgen ze een "groene pas" en worden ze vrijgesteld van quarantaine als iemand in hun klas positief test.


In rode steden zullen leerlingen van groep 8 tot en met 12 gedwongen worden om online te studeren, tenzij ten minste 70% van de leerlingen is ingeënt of hersteld.


Tot nu toe heeft 41% van de leerlingen van 12-15 jaar ten minste één dosis van het vaccin gekregen en 79% van de leerlingen van 16-19 jaar.

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws