israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

September was een maand van mega-investeringen in Israël

Foto via Papaya Global.


September was weer een topmaand voor Israëlische bedrijven. zo zijn Snyk, Papaya, Melio slechts enkele van de Israëlische bedrijven die de afgelopen maand investeringsrondes van ten minste $ 100 miljoen hebben afgesloten.


De in Tel Aviv opgerichte unicorn Snyk kondigde op 9 september een investering van $ 530 miljoen in Series F aan en nog eens $ 75 miljoen op 30 september.


Die boost duwt de waardering van het beveiligingsbedrijf van de ontwikkelaar naar $ 8,6 miljard en het totale opgehaalde kapitaal naar $ 850 miljoen. Meer dan 10 procent van de totale fondsen van Snyk is rechtstreeks afkomstig van Atlassian Ventures en Salesforce Ventures. aldus ISRAEL21C.


In ander groot financieringsnieuws voor Israëlische bedrijven in september, heeft het loonautomatiseringsbedrijf Papaya Global $ 250 miljoen opgehaald in een Series D-ronde. De totale financiering van $ 440 miljoen brengt de waarde van Papaya nu op ongeveer $ 3,7 miljard. Wired noemde Papaya een van de 10 populairste startups in Tel Aviv in augustus.


Een andere Israëlische unicorn op de Wired top 10 lijst, Melio , haalde in september 250 miljoen dollar op in een Series D-ronde, waarmee de waardering sinds januari 2021 verdrievoudigd is tot 4 miljard dollar. Het bedrijf biedt een B2B-platform voor kleine bedrijven om betalingen digitaal te verzenden en ontvangen. marktplaatsen die geïnteresseerd zijn in het mogelijk maken van B2B-betalingen voor hun klanten.


“2021 was een jaar van snelle groei voor Melio. We bevonden ons in een gelukkige positie om kleine bedrijven meer dan ooit tevoren te ondersteunen, hen te helpen hun leveranciersbetalingsactiviteiten te digitaliseren, hen waardevolle tijd te besparen en hun cashflow te maximaliseren”, aldus Melio CEO en mede-oprichter Matan Bar.


Het in Jeruzalem gevestigde Lightricks haalde $ 130 miljoen op in een Series D-ronde, waardoor de waardering op $ 1,8 miljard kwam. Volgens Calcalistech , hebben afbeeldingen en video's bewerken apps Lightricks' al meer dan 500 miljoen keer wereldwijd gedownload en hebben prijzen gewonnen, waaronder Apple's App van het Jaar, de Apple Design Award, en zowel Apple en Google Play's Best of the Year. "Elke maand worden meer dan 425 miljoen afbeeldingen en video's gemaakt en gedeeld door individuen, influencers en merken met behulp van een door Lightricks aangedreven app."


Een Series D-ronde voor Totango leverde Series D 100 miljoen dollar op. Honderden wereldwijde bedrijven met terugkerende inkomsten gebruiken Totango's suite van softwareproducten voor klantsucces.


StreamElements heeft $ 100 miljoen opgehaald voor de verdere ontwikkeling van zijn tools voor betrokkenheid en inkomsten die worden gebruikt door 1,1 miljoen makers van live en video-on-demand (VOD). StreamElements is gevestigd in Tel Aviv en heeft vestigingen in Londen en in de Verenigde Staten.
30 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws