israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Serologisch onderzoek gaat er mogelijk voor zorgen dat de scholen in Israël open kunnen blijven


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Drie weken voordat het nationale schooljaar begint zijn de ultraorthodoxe scholen aan het nieuwe schooljaar begonnen en lanceerde Israël afgelopen zondag een eerste serologisch onderzoek van kinderen in het land in zijn soort.


Op de eerste dag omvatte het onderzoek serologische tests in verschillende ultraorthodoxe steden en leverde een resultaat dat de krantenkoppen haalde, want het bleek dat ongeveer één op de vijf geteste kinderen antistoffen tegen COVID-19 bleek te hebben.


Dit resultaat zou erop kunnen wijzen dat de pandemie zich veel breder onder kinderen heeft verspreid dan eerder werd gedacht, hoewel een van de experts die het onderzoek leidden zei dat het te vroeg was om bredere conclusies te trekken uit de eerste gegevens.


Het onderzoek werd gedaan in samenwerking met het Sheba-kinderziekenhuis en het IDF Homefront Command, waarbij antilichaamtesten werden uitgevoerd op meerdere locaties in de ultraorthodoxe steden Modi'in Ilit, Elad en Kiryat Ye'arim.


Dr. Itai Pessach, directeur van het Edmond and Lily Safra Children's Hospital in het Sheba Medical Center, zei dat ouders op die locaties "geweldige samenwerking" aanboden en bedankte zij die ervoor kozen om hun kinderen naar de testlocaties te brengen, meldt Haaretz.


Hij zei dat het doel van het onderzoek is om dit jaar “het voor scholen mogelijk te maken te functioneren en voor kinderen om te studeren”, ondanks de snelle verspreiding van COVID-19 in Israël in de afgelopen weken.Pessach legde uit dat het doel is om erachter te komen welke kinderen het virus al hadden gehad zonder symptomen te vertonen - een veel voorkomend verschijnsel bij jonge mensen. "Als we weten dat ze het virus eerder hadden en antistoffen bij zich hadden, hoeven ze niet automatisch in quarantaine te gaan als een klasgenoot een actieve zaak heeft", zei hij.


Pessach benadrukte dat het "te vroeg" is om te zeggen of dit een nationaal fenomeen is, of dat het een indicatie is van hogere percentages antilichamen in de ultraorthodoxe gemeenschap. "We zullen aan dit onderzoek blijven werken en hopelijk kunnen we over een paar weken iets meer afdoende zeggen," zei hij.


Een woordvoerster van Sheba Medical Center zei dat in de gebieden waar het personeel bij het onderzoek betrokken was, over het algemeen ongeveer 1.000 kinderen werden getest, waarbij gemiddeld 21 procent positief testte op COVID-antilichamen. De woordvoerster benadrukte dat dit aantal geen rekening houdt met kinderen waarvan al bekend was dat ze COVID-19 hadden.


Het totale gemiddelde, inclusief alle door het ministerie van Volksgezondheid gerapporteerde scholen, was 18,46 procent. Gespecificeerd naar gemeente bleek van de 995 geteste kinderen van 3 tot 12 jaar in Modi'in Ilit, 18,9 procent COVID-antilichamen te hebben. In Elad had 24,2 procent van de 454 jongeren COVID-antilichamen, terwijl in Kiryat Ye'arim (Telz-Stone) 12,3 procent van de 747 kinderen die de test ondergingen positieve resultaten voor antistoffen teruggaven.


Naast het wijdverbreide testen van antilichamen, is de regering van plan om de ziektesnelheid in het onderwijssysteem te monitoren via snelle coronavirustests om uitbraken te detecteren.


74 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws