top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Shalva band uit Israël trad op tijdens opening WHO congres: "onze stem wordt gehoord" (video)


Screenshot YouTube


Afgelopen vrijdag trad de Shalva Band uit Israël op tijdens de opening van de jaarlijkse conferentie van het Europese Ministerie voor Gezondheid en de Wereldgezondheidsorganisatie met een nieuwe uitvoering van het nummer "A Million Dreams".


Minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz en MK Shirley Pinto, die vanaf haargeboorte doof is, woonden het evenement bij als sprekers. De minister merkte op dat een significante betrokkenheid van mensen met een handicap bij besluitvormingsprocessen een voorwaarde is om hun inclusie te waarborgen.De Israëlische ambassadeur in Genève, Meirav Elon Shachar, zei: "Het toegankelijk maken van gezondheidsdiensten voor mensen met een handicap is een noodzakelijke stap voor elke samenleving. Israël is er trots op de kwestie in de verschillende arena's bij de VN te leiden. Het unieke en spannende evenement van vandaag is het eerste in zijn soort in de organisatie - dit is de eerste keer dat een evenement op de Europese Conferentie via gebarentaal in verschillende talen voor een breed publiek.toegankelijk wordt gemaakt.


Voor hun optreden met het ontroerende nummer, zeiden zangers Dina Samata en Anal Khalifa: "We zijn allemaal mensen, we zijn allemaal anders en dat maakt ons leven interessant. Vaak worden mensen met een handicap geconfronteerd met obstakels en stigma en krijgen ze niet de gezondheidsdiensten die ze nodig hebben. Ik stel me een wereld voor waarin we barrières zullen worden doorbroken "Dit is een wereld van eer en acceptatie, waar iedereen kan gedijen. Het is onze inzet om ervoor te zorgen dat onze stem wordt gehoord en dat niemand achterblijft.
89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page