israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Slechts 642 nieuwe Covid-19 besmettingen in de afgelopen 24 uur in Israël


Ter illustratie. Covid-19 afdeling Rambam ziekenhuis Haifa. Screenshot YouTube


Dat Israël uit de vierde Covid-19 golf is blijkt uit de cijfers van de afgelopen 24 uur die donderdagmorgen door het ministerie van Volksgezondheid zijn verstrekt.


Op woensdag werden in Israël 84.641 mensen op et coronavirus getest, waarbij slechts bij 642 mensen (0,81%) Covid-19 werd vastgesteld.


In totaal zijn er nu nog 10.031 actieve virus patiënten in het land, waarvan er 60 in een quarantainehotel zitten en nog 332 in het ziekenhuis zijn opgenomen, 10 minder dan op dinsdag.


Hiervan zijn 238 ernstig ziek, 1 meer dan op dinsdag, en worden 158 als kritiek omschreven, 4 meer dan op dinsdag, waarvan 139 zijn aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er zijn de afgelopen 24 uur 12 mensen aan Covid-19 overleden waardoor het totaal aantal doden op 8.075 staat.


Premier Bennett heeft bekendgemaakt dat er een einde komt aan de beperking tot 5.000 bezoekers bij evenementen en sportwedstrijden, iedereen die een Groen Paspoort heeft of kan aantonen negatief te zijn getest krijgt nu toegang.


Opnieuw deelde het ministerie mee dat het ca. 80% van het de patiënten in de ziekenhuizen, niet is gevaccineerd, de overigen zijn gedeeltelijk of driemaal gevaccineerd, waarbij bij de laatsten sprake is van onderliggende ziekten, zoals een niet functionerend immuunsysteem.

Ook blijkt dat ca 48% van de besmettingen voorkomt bij jongeren onder de 20 jaar.


Uit onderstaande grafiek met viruspatiënten per leeftijdsgroep blijkt duidelijk dat het overgrote deel niet is gevaccineerd, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd.
54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws